Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Докосни се до природата в градския дом

Живееш в джунгла от бетон? Виж няколко прости идеи с растения, които ще освежат градското ти жилище и ще му придадат зелен чар.

Пресъздай гледката

Ивет живее в малък, едностаен апартамент в града. „Повечето домове тук нямат градина,“ казва тя. Но с нарастването на популярността на домашното градинарство, хората намират начини да се свържат с природата. На перваза Ивет е добавила саксии с билки и друга зеленина според сезона. „ Не само че ми харесва как изглеждат, но е и лесно да внасям и изнасям саксиите, когато готвя,“ споделя Ивет.

“Харесва ми начинът, по който зеленото променя прозорците. Зад моя дом е разположена друга квартална улица, така че това ми осигурява малко уединение, свежест и по-зелена гледка.”
Ивет

Вдъхни живот на малкото жилище

Липсата на подово пространство не трябва да те спира да отглеждаш растения. Ивет е използвала разделителното пространство между кухнята и дневната, за да окачи своите саксии с растения. Бръшляните като например дяволския бръшлян (най-ниско висящото растение на снимката) могат да филтрират въздуха и имат дълги стъбла.

“Бих могла да живея дори в още по-малък дом от този и пак ще намеря място за растения. Засаждането на няколко малки кактуса в мини терариум е чудесно решение за малки пространства.”
Ивет

“Растенията внасят живот в дома. Моето пространство би било твърде бяло, семпло и студено без тях. Но растенията са живи същества и затова имат нужда от редовни грижи.”
Ивет

Превърни грижата за растенията в ритуал

Избягай от шумотевицата на града с терапевтичен ритуал като грижата за растения. „Поливам растенията вечер или през уикендите, и през останалото време понякога ги напръсквам с вода,“ казва Ивет. „Кактусът има нужда от вода на всеки три седмици, но първо провери почвата – лесно може да се прекали с водата.“ Ако често забравяш, опитай да поставиш сходни растения едно до друго, така че когато едно от тях е жадно, останалите също имат нужда от вода.

“Ако не можеш да отделяш много време на растенията, избери стайни растения, които не изискват много грижи. Премахването на изсъхнали листа и цветове не изисква много усилия.”
Ивет

Извлечи ползите

„Да виждаш как едно растение, за което си полагал грижи, започва да расте, е наистина удовлетворяващо усещане,“ споделя Ивет. „ Приятно ми е да научавам латинските наименования на растенията и да чета информация за отглеждането на всеки един вид. В предишния ми апартамент имах около 40 растения, но на новото място им беше трудно да се приспособят. Много от тях не оцеляха, затова сега създавам наново своята колекция от издръжливи цветя като Монстера.“

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.