Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Гаранции ИКЕА

Общи условия за всички гаранции        

Какво покрива гаранцията? Обхватът на гаранцията е описан до всеки артикул по-долу.         

Срок и териториален обхват на гаранцията    
Гаранцията важи и започва да тече от датата на закупуване, и е в рамките на броя години, посочен до съответния артикул по-долу. Гаранцията е приложима само в рамките на България. Спрямо закупените продукти са приложими условията на търговската гаранция, валидни към датата на покупката.


Какво ще предприеме ИКЕА?      
ИКЕА („Хаус Маркет България” ЕАД) ще огледа артикула и ще прецени дали гаранцията го покрива. По свое усмотрение магазин ИКЕА ще отремонтира дефектната стока или ще я замени със същия или аналогичен артикул. В тези случаи ИКЕА („Хаус Маркет България” ЕАД) поема стойността на поправката, резервните части и труда. Това не се отнася за ремонти, извършени от лица, неупълномощени от ИКЕА („Хаус Маркет България” ЕАД). Дефектните части, отстранени по време на ремонта, стават собственост на ИКЕА („Хаус Маркет България” ЕАД). Ако съответният артикул вече не се предлага, магазин ИКЕА ще осигури подходящ заместител. ИКЕА („Хаус Маркет България” ЕАД) определя подходящия заместител по собствена преценка.

Изключения
Гаранциите не важат за артикули, които са били неправилно съхранявани или сглобени, използвани не по предназначение, почиствани по неподходящ начин или с неподходящи препарати. Гаранциите не покриват нормално износване, нарязване и издраскване, както и повреди, възникнали вследствие на механичен удар или друго външно въздействие. Гаранциите не важат, ако артикулите са използвани на открито, във влажни помещения или извън домашна среда (освен ако не е посочено друго). Гаранциите не покриват случайна или последваща повреда.        

Инструкции за поддръжка
За да се възползвате от гаранцията, е необходимо да следвате инструкциите за поддръжка на съответния артикул.           


Общи права:
Тази гаранция ви предоставя определени допълнителни юридически права. По никакъв начин не засяга определените със закон права.

При несъответствие на стоките потребителят има правни средства за защита срещу „Хаус Маркет България” ЕАД (гр. София, ул. „Околовръстен път“ № 216)“, които не са свързани с разходи за него, и търговската гаранция не засяга тези средства за защита на потребителя. Предоставената търговска гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от чл. 33-37 от Закона за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки, като „Хаус Маркет България” ЕАД отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, съгласно разпоредбите на същия закон.

 

Сервизно обслужване:
За да се възползвате от предоставената от ИКЕА търговска гаранция, трябва да се свържете с нас на телефон +359 800 45 800, където ще ви дадем инструкции, какви последващи стъпки следва да предприемете, с оглед вида на закупените от вас стоки. Според случая ще ви бъде разяснено, къде следва да занесете стоките, дали и кой сервизен център да посетите директно, как да уговорите час за посещение във вашия дом за определени категории стоки (напр., вградени електроуреди или едра бяла техника) и т.н. Предоставянето на касова бележка за закупените стоки е задължително условие за изпълнението на търговската гаранция.