Списъкът с любими продукти е празен.

Работа в ИКЕА

"Бъди себе си с нас” и открий възможностите за работа в ИКЕА

В ИКЕА обичаме да вършим нещата по малко по-различен начин и да се забавляваме в процеса на работа. Ние вярваме в хората, затова, каквото и да правим, винаги поставяме нашите колеги и клиенти на първо място.

КОИ СМЕ НИЕ?

Компания с позитивен дух

ИКЕА е световен лидер в търговията с обзавеждане за дома с 384 магазина в 48 държави. Започваме своята дейност в България чрез „Хаус Маркет“, която е част от холдинга Фурлис Груп. Към момента оперираме 5 магазина в Гърция, един в Кипър и един в България, 5 Центъра за поръчки в Гърция и един в България, както и електронен магазин във всяка държава.

Да работиш с нас, е като да работиш със своите приятели. Културата ни се основава на споделен дух, ентусиазъм и забавление. И винаги търсим хора, които споделят нашето позитивно настроение и ценности.

ИКЕА Култура и ценности

Лидерство чрез личен пример
Лидерството чрез личен пример се свежда до това: да действаме в съответствие с ценностите на ИКЕА, да създаваме атмосфера на благополучие в работната среда и да очакваме същото от сътрудниците.

Стремеж към промяна
Практическият опит на сътрудниците на ИКЕА показва, че нищо не е константно, с изключение на промяната. Това предполага нужда от обновяване. Насърчаваме сътрудниците да намират нови решения и да ги приспособяват в полза на концепцията на ИКЕА.

В крак с реалността
Да бъдеш част от оперативната дейност на ИКЕА означава опростяване на процесите, запазване на реалистична нагласа, изпълнение на решенията на практика и постоянно следене на ежедневната производствена работа.

Простите решения
Ние в ИКЕА търсим спокоен, директен, практичен и реалистичен подход към решаването на проблеми,работата с хора или преодоляването на предизвикателства.

Сплотеност и ентусиазъм
Всички сегменти и области се изграждат и развиват чрез сътрудничество между хората, които вярват в една и съща кауза и уважават усилията на другите. Всички трябва да чувстват, че са забележими и ценени.Всички сегменти и области се изграждат и развиват чрез сътрудничество между хората, които вярват в една и съща кауза и уважават усилията на другите. Всички трябва да чувстват, че са забележими и ценени.

Икономичност
Икономичността е основата на трайния успех на концепцията на ИКЕА. Тя се отнася до всички области от бизнеса на ИКЕА – от производството на домашно обзавеждане по възможно най-интелигентен начин до непрахосването на време или ресурси.

Скромност и воля
Ние винаги се стремим към тези качества, защото те помагат на сътрудниците на ИКЕА да се развиват като личности и като членове на екип.

Това означава човек да изслушва и да засвидетелства щедрост и уважение на колегите си и всички други хора, включително масовия потребител.

Смелостта да бъдем различни
Развитието, усъвършенстването и намаляването на разходите понякога изисква различно мислене и действия. Готовност и способност да изпробваме различни решения (без отново да откриваме топлата вода), а не просто да се придържаме към традиционните и конвенционални идеи. Това води до възход и усъвършенстване.

Поемане и възлагане на отговорност
Готовността да се поеме или делегира отговорност е едновременно привилегия и задължение в оперативната дейност на ИКЕА. Това означава човек да има смелостта да допуска грешки и да се поучава от тях. Това предполага също кураж да взимаме решения и да се доверяваме един на друг.

Винаги "в движение"
Ако анализираме свършената за деня работа и се запитаме какво може да се подобри в утрешната, ще можем да откриваме нови източници на вдъхновение и идеи за благото на бизнеса на ИКЕА.

Олег Алексиев

Ръководител екип Храни и Напитки
в IKEA Варна

"Не вярвах, че мога да намеря място като ИКЕА, където идвам с желание на работа."

Павлина Лозева

Специалист управление на човешките ресурси

"ИКЕА е компанията, която ми даде възможността да работя това, което обичам, заедно с хора, с които споделяме общи ценности и преследваме общи цели."

Огнян Илиев

Ръководител звено – мека мебел

"В живота няма нищо случайно, всичко което се случва с нас се случва в нужното време и на правилното място. Аз смятам, че намерих моето място."

Георги Стоянов

Ръководител звено – ресторант

"Започнах работа в ИКЕА през 2011, тогава все още бях студент и си търсех почасова работа. ИКЕА се оказа много подходящо работно място за студенти, а година по-късно получих възможността да работя и да се развивам по специалността си."

НАШЕТО РАБОТНО МЯСТО

Компания, в която имаш място

Да работиш в ИКЕА, означава, да си част от вдъхновяваща, интересна и динамична среда. Ние сме най-големият мебелен магазин в света - със 135,000 служители и филиали в 43 страни. Но работим така, че да не бъдем подвластни на бюрокрацията.При нас винаги можеш да бъдеш себе си. Всъщност ние активно го насърчаваме!

В ИКЕА ние уважаваме своите различия и сме отворени към идеите и приноса на всички служители. Така че, работейки в която и да е ИКЕА в света, ще срещнеш хора с различен опит, специални умения и чувство за хумор.

Дай своя принос!

В ИКЕА ти имаш глас! Ние ценим хората, които споделят идеи си за това как да вършим нещата по-добре. Щастливи сме, че имаме колеги, които се отличават с предприемчив дух и полагат усилия, за да превърнат ИКЕА в още по-добро работно място.

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Няма типична кариера в ИКЕА.

Предлагаме много възможности за обучение и кариерно развитие в ИКЕА. Насърчаваме колегите си да кандидатстват за различни позиции. Много от тях променят длъжността си по няколко пъти в кариерата си. Можеш да начертаеш своя професионален път, спрямо собствените си планове и цели.

Ние вярваме, че всеки в ИКЕА заслужава да се развива. Защото, когато ти растеш, ИКЕА също расте. За да започнеш да се развиваш в ИКЕА, разгледай свободните ни позиции.

Обслужване на клиенти

Ние изпълняваме различни роли. Работим, както вътре, така и извън нашия магазин: от рецепцията до касата, през замяна и връщане до контактните центровете.

Маркетинг

Нашата мисия е да надграждаме марката ИКЕА, да вдъхновяваме хората да посещават магазините ни и да откриват стойност в това, което им предлагаме.

Ресторант (ИКЕА Храни и напитки)

За тези, които имат специално отношение към храната, предлагаме различни позиции в ИКЕА Ресторант, Бистро и Магазин за шведски храни.

IT

Подкрепяме ИКЕА с най-добрите бизнес решения. IT отделът предлага не само технологии, но и бързи и оптимизирани услуги за потребителите.

Човешки ресурси

Ние се грижим за подбора, обучението и допълнителните придобивки на нашите служители. Работата ни включва да развиваме и вдъхновяваме многобройните си колеги, както и да привличаме нови личности в голямото семейство на ИКЕА.

Логистика

Грижим се продуктите да стигнат от доставчика до клиента по най-добрия и бърз начин. Затова сме толкова добри в опаковането на продуктите в плоски пакети!

Продажби

Обичаме да си помагаме и заедно да постигаме повече продажби. Затова се стремим да познаваме асортимента от продукти, както и принципите на пазаруване в магазина.

Комуникация и интериорен дизайн

Използвайки стратегически таланта си ние вдъхваме живот на хиляди продукти ИКЕА в магазина и извън него.

НАШИТЕ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ

Да работиш с нас има много предимства

Ние сме компания, която се грижи за своите служители. За нас е важно да се чувстваш като важен и ценен член на екипа. Без значение каква позиция заемаме в ИКЕА, всеки от нас има принос за непрекъснатия прогрес на компанията. Така че, където и да работиш, ще разполагаш с различни социални придобивки:

  • Отстъпка при пазаруване в магазини ИКЕА и Интерспорт
  • Годишен бонус, обвързан с представянето на магазина
  • Допълнително здравно осигуряване
  • Храна на преференциални цени в ресторанта за служители
  • Безплатен достъп до лекар, намиращ се в магазина, веднъж седмично
  • Ваучери за почивка от вътрешни инициативи
  • Ваучер при раждане на дете
  • Ваучер при сключване на брак
  • Ваучер за децата отличници на нашите служители
  • Ваучер за новоприет студент – дете на наш служител