Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Общество

Общество

ЧОВЕШКИ ПРАВА

Всеки заслужава по-добър живот всеки ден

Нашата философия „да направим всеки ден по-добър за повече хора“ ангажира нашите сътрудници, клиенти, доставчици и общности, където те живеят. Уважение на човешките права, базирано на конвенцията на Обединените Нации върху Бизнеса и Човешките права, е част от нашата цялостна работа и е включена в кодекса на поведение към нашите доставчици, който се нарича IWAY стандарт.

В ИКЕА вярваме в хората

И правим всичко по силите си, за да осигурим равни възможности и да защитаваме човешките права. Всеки сътрудник може да разчита на справедливо и безпристрастно отношение, както и еднакви възможности, независимо от етническата, религиозната, половата принадлежност, физическата способност, сексуалната ориентация или възраст. Научете повече в секция Работа в ИКЕА.


ИКЕА и УНИЦЕФ

Ние в ИКЕА заставаме зад правото на всяко дете по света да играе и да се развива. Вярваме и че играта е основна нужда на всяко човешко същество.

Конкурсът за детска рисунка е част от инициативата на ИКЕА „Ела да играем!“. Всички приходи от продажбата на играчките SAGOSKATT отиват в полза на проекти на УНИЦЕФ за деца в България.
Вижте повече за инициативата „Ела да играем!“

От 2019 г. ИКЕА подкрепя проекта „Стъпки заедно“ на УНИЦЕФ и МОН за превенция на насилието в училище. Обзавдохме специални зони в пилотни училища в България под наслов „За по-добра игра. Заедно.“, където учениците да могат да общуват с психолози и професионалисти в сигурна и безопасна среда.

В деня за борба с тормоза в училище, ИКЕА и УНИЦЕФ стартират кампания за превенция на насилието сред учениците. Чрез инициативата под надслов „В час с проблемите“ ИКЕА цели да ангажира своите служители, посетители и широката общественост с наболялата тема.
Виж повече за кампанията да спрем насилието в училище заедно

София

7 СУ “Свети Седмочисленици“

,

Кюстендил

Природоматематическа гимназия
„Проф. Емануил Иванов”

Завет

СУ „Свети Свети Кирил и Методий“

Искър

СУ„Христо Смирненски“

Тетевен

СУ„Георги Бенковски“

,


КАМПАНИИ ЗА ДОБРА КАУЗА

ИКЕА и УНИЦЕФ

ИКЕА е партньор в кампанията на УНИЦЕФ "Заедно от детската градина", чиято цел е да осигурява среда, която подкрепя всички деца да учат и да играят заедно от най-ранна детска възраст. 88 детска градина „Детски рай“ е една от 35 пилотни детски градини, които участват в проекта.

Къде отиват даренията в България?

С ваша помощ за седем години набрахме над 200 000 лева за проекти на УНИЦЕФ в България. Подкрепихме децата от най-уязвимите групи, като обзаведохме центрове за работа с деца в 8 български града. И продължаваме да работим, за да могат повече деца да имат равен шанс за бъдеще, изпълнено с възможности. Благодарим ви за подкрепата!

Научете повече за резултатите.

Котел

Програма за ранно детско учене и Център за подпомагане на деца и семейства в риск.

Сливен

Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа, Наблюдавано жилище за младежи над 18 г. и Преходно жилище за деца под 18 г.

София

Детски център за застъпничество и подкрепа.

Шумен

Детски център за застъпничество и подкрепа.

Монтана

Детски център за застъпничество и подкрепа.

Градец

Група за ранно детско развитие към Център за подкрепа на деца и семейства филиал Градец, община Котел.

Нова Загора

Център за обществена подкрепа.

Берковица

Семейно-консултативен център.

Нашият ангажимент към децата идва от сърцето

Когато става дума за нашите продукти и магазини, се стараем да мислим от гледна точка на детето. Искаме продуктите на ИКЕА да насърчават тяхното развитие, а магазините ни да се превърнат в зони за игра, точно както у дома. Работим в сътрудничество с експерти по детско развитие, за да изучим и разберем нуждите на децата и различните етапи, през които те минават.

Стриктна забрана на детския труд

Ние вярваме, че децата имат право на защита от експлоатация, малтретиране и изоставяне. Ето защо, ние в ИКЕА не само отричаме детския труд, но и работим активно, за да защитим децата и да го премахнем. Нашият кодекс на поведение относно детския труд, официално представен през 2000 година, е разработен съвместно с организацията Save the Children под надзора на Международната трудова организация - International Labor Organization (ILO) и УНИЦЕФ.

Как се раждат дългосрочни решения

Превенцията и премахването на детския труд е голямо предизвикателство, с което можем да се справим, само когато открием първопричините и подходим холистично. Ето защо Фондацията на ИКЕА подкрепя програмите в защита на детските права, които се организират от УНИЦЕФ и фондацията Save the Children в 25 000 села в различни щати на Индия и Пакистан; целта е да достигнем до общо 15 милиона деца до края на 2017 година.