Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Първи стъпки и начин на употреба IKEA Home Smart и TRÅDFRI

Как да конфигурирате комплект с входно-изходно устройство TRÅDFRI

Приложението IKEA Home smart и входно-изходното устройство TRÅDFRI улесняват управлението на вашия смарт дом. Настройте таймери, за да се събуждате сутрин, създавайте режими и управлявайте аксесоарите си. Гледайте видеото и разберете как да инсталирате входно-изходното устройство TRÅDFRI.

Как да настроите таймер

Можете да настроите режим на осветлението за събуждане, да управлявате аксесоарите си според график или да настроите предварително таймер – аксесоарите ще работят според вашия ритъм, дори когато не сте вкъщи.

Гледайте видеото, за да разберете как да настройвате таймери с приложението IKEA Home smart (нова версия на TRÅDFRI).

Може ли IKEA Home smart да ме събужда сутрин?

Да, като настроите таймер “Добро утро”. Осветлението бавно ще усилва яркостта си, 30 минути преди времето, за което таймерът е настроен. През това време светлината ще премине от топла към ярка. Ако добавите щори към тази функция, те ще се задействат в предварително зададения момент.

Какво представляват таймерите и как мога да ги настроя?

В приложението IKEA Home smart разполагате с 3 различни таймера: „Добро утро“ ви събужда с пускане на осветлението, „Навън“ включва и изключва осветлението, когато сте навън, а „Светлина и тъмнина“ прави дома ви по-светъл или по-тъмен, според вашето желание.

Безплатно ли е приложението IKEA Home smart?

Как да сменя предварително зададения език на приложението?

Отидете в настройки (иконата „зъбчато колело“ в горния десен ъгъл на началния екран). След това изберете „Настройки на езика“ и предпочитания от вас език.

Къде да открия номера на версията на приложението IKEA Home smart?

В приложението IKEA Home smart можете да откриете номера на версията най-долу на страницата с настройки, под „Нулирайте всички настройки”.

Номера на версията можете да намерите и в секцията „Версия“ в App Store и Google Play.

Колко членове от семейството могат едновременно да управляват осветителните тела чрез смарт устройствата и приложението IKEA Home smart?

До 10 смартфона или таблета могат да се свържат едновременно с едно и също входно-изходно утройство.

Ако системата, с която разполагам, няма входно-изходно устройство, а желая да добавя такова от серията TRÅDFRI, приложението IKEA Home smart ще засече ли автоматично продуктите ми IKEA Home smart?

Не, необходимо е да добавите ръчно вашите IKEA Home smart продукти към входно-изходното устройство. Приложението IKEA Home smart ще ви насочи как да направите това стъпка по стъпка.

Как да проверя дали входно-изходното устройство е свързано с домашната ми мрежа?

Входно-изходното устройство ще индикира, когато е свързано с домашната ви мрежа. За повече информация, гледайте видеото „Как да инсталирате комплект с входно-изходно устройство TRÅDFRI".

Как да инсталирам актуализация на приложението IKEA Home smart?

Просто приемете актуализацията, когато приложението IKEA Home smart го изисква.

Желая да се преместя в нов дом и отново да използвам своята IKEA Home smart система. Как да нулирам настройките и да започна отначало?

Приложението разполага с опцията “Нулиране на всички настройки”, която може да използвате, за да изтриете всичките си персонализирани настройки от системата и да я върнете до първоначалното фабрично състояние. Ако не нулирате настройките, когато инсталирате системата в новия си дом, продуктите ви ще останат свързани. Затова може да се окаже по-лесно просто да реорганизирате устройствата в приложението.

Какво ще се случи, ако прекъсна връзката към входно-изходното устройство от настройките на приложението?

Прекъснете връзката към входно-изходното устройство, ако желаете да се свържете към друго входно-изходно устройство. Така може да използвате едно устройство вкъщи, а друго в офиса, чрез бутона „Излизане“. Всички настройки и режими ще бъдат съхранени в съответното устройство и ще останат специфични само за него.

Мога ли да управлявам моите IKEA Home smart продукти чрез приложението IKEA Home smart, когато не съм у дома?

Не. Вашите IKEA Home smart продукти могат да бъдат управлявани през приложението IKEA Home smart, само когато сте в обсега на домашната си WiFi мрежа. Управлението на осветлението, когато сте извън домашната си мрежа, е възможно чрез гласови асистенти като Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant.

Как да свържа продуктите си IKEA Home smart с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant?

Приложението IKEA Home smart ще ви насочва в процеса на конфигурация за Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant на мобилното ви устройство. За повече информация относно поддръжката на вашия пазар и език, се обърнете към отдела за обслужване на клиенти на Apple, Amazon и Google.

Как да свържем IKEA Home Smart с Amazon Alexa

Как да свържем IKEA Home Smart със Siri и Apple Home Kit

Как да свържем IKEA Home Smart с Google асистент

Кои мобилни устройства поддържат приложението IKEA Home smart?

Приложението IKEA Home smart е съвместимо с Android (KitKat 4.4 или Lollipop 5.0) или iOS (iOS 9 или следваща версия).

Какво представлява входно-изходното устройство TRÅDFRI?

Входно-изходното устройство е малко устройство, което свързва вашите IKEA Home smart продукти с приложението IKEA Home smart през вашата домашна WiFi/безжична мрежа. Така може да контролирате осветлението от мобилно устройство, където и да се намирате в дома си. Приложението IKEA Home smart не може да управлява продуктите IKEA Home smart без входно-изходното устройство.

От какво се нуждая, за да използвам входно-изходното устройство TRÅDFRI и приложението IKEA Home smart?

Трябва да разполагате с WiFi рутер и свободен LAN порт, продукт IKEA Home smart, като крушка, щори или контролно изходно устройство, и дистанционно управление.

Използване на приложението IKEA Home smart

Чрез приложението IKEA Home smart е възможно директно регулиране на яркостта и цвета на група осветителни тела или на отделно осветително тяло. Регулирайте щорите, включете или изключете контролното изходно устройство и настройте таймерите.

Сигурност

ИКЕА прилага редица от мерки за сигурност, за да предложи възможно най-сигурните и актуални в момента на покупката продукти. Продуктите IKEA Home smart използват 128-битовия AES стандарт и са тествани, и одобрени в съответствие с всички приложими стандарти за безжични продукти.

Съхранявате ли някакви лични данни, свързани с мен?

ИКЕА не събира и не съхранява никакви лични данни, докато използвате приложението IKEA Home smart.

Какви мерки за сигурност предприема ИКЕА, за да предотврати хакерска намеса в продуктите?

Безопасността и сигурността са от най-голямо значение за ИКЕА. Както и всички останали наши продукти, продуктите IKEA Home smart са в съответствие с всички приложими регулаторни изисквания. 

Какъв е рискът от нежелана хакерска намеса в моите IKEA Home smart продукти, ако ги свържа с Amazon Alexa, Google Assistant и/или Apple HomeKit?

Близкото ни сътрудничество с Amazon, Google и Apple ни помага да направим продуктите IKEA Home smart сигурни. Безопасността и сигурността са от най-голямо значение за  ИКЕА. Както и всички останали наши продукти, продуктите IKEA Home smart са в съответствие с всички приложими регулаторни изисквани

Мога ли да използвам продуктите си IKEA Home smart с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant във всички страни?

Можете да използвате продуктите IKEA Home smart с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant, където тези услуги се предлагат, а входно-изходното устройство TRÅDFRI е пуснато в продажба. За повече информация относно поддръжката на вашия пазар и език, се обърнете към отдела за обслужване на клиенти на Apple, Amazon и Google.

Ще имат ли Amazon, Apple и Google достъп до моите данни, когато използвам техните услуги с продуктите си IKEA Home smart?

Единствените данни, които ИКЕА  предоставя на Amazon, Apple или Google са продуктова информация като вид на продукта, име и страна на експлоатация. Това е необходимо, за да бъде успешна интеграцията. ИКЕА не съхранява или не споделя никаква лична информация.

Отворена платформа ли е IKEA Home smart?

Не. Въпреки това, продуктите IKEA Home smart са Zigbee-сертифицирани и са съвместими с други продукти в рамката на споразумението Zigbee. Повече информация може да намерите на zigbee.org. За повече информация относно това как да направите вашия продукт съвместим с продуктите IKEA smart, моля свържете се с info.homesmart.se@ikea.com.

Мога ли да разработвам системата IKEA Home smart чрез достъп до системния API?

Не и в първата налична версия. ИКЕА работи върху отворена система. За повече информация относно това как да направите вашия продукт съвместим с продуктите IKEA smart, моля свържете се сt info.homesmart.se@ikea.com

Какви протоколи използват продуктите IKEA Home smart?

Продуктите IKEA Home smart използват протокола за дистанционно управление с отворен стандарт Zigbee. Продуктите създават мрежа помежду си, позволявайки на всеки продукт да изпраща съобщения до следващия.