Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Смарт осветление

Какво представлява интелигентното домашно осветление?

Подобно на други свързани устройства, крушките вече могат да се управляват и регулират чрез приложение на вашия смартфон. И за разлика от стандартните крушки, интелигентното осветление ви позволява да определите яркостта и „температурата“ на всяка крушка, което улеснява повече отвсякога задаването на настроение у дома.

Как функционира смарт осветлението?

Умните крушки имат бежична технология, което означава, че всички те са свързани безжично към централна система като TRÅDFRI – входно-изходното устройство между крушките и интернет. 

След като се свържете с безжичната мрежа, може да контролирате интелигентното осветление с помощта на вашия смартфон, таблет или виртуален асистент (Siri - Apple, Amazon Alexa и др.).

Спестявам ли средства с интелигентните осветителни системи?

Смарт крушките обикновено са малко по-скъпи (като се вземе предвид входно-изходното устройство, необходимo за поддържането им) от стандартните крушки с нажежаема жичка. Те обаче са много по-енергийно ефективни и дълготрайни.

60W крушка с нажежаема жичка освобождава 90% от енергията си чрез топлинно излъчване, докато LED крушките не отделят почти никаква топлина, което позволява впечатляваща, рентабилна продължителност на живота. Интелигентните крушки могат да издържат повече от 25 000 часа (над 1000 дни) в сравнение с 1000 - 2000 часа при крушките с нажежаема жичка. Те са и по-здрави, тъй като нямат крехка нишка отвътре.

IKEA Home smart app

Свалете приложението, за да контролирате своите IKEA Home Smart продукти заедно с входно-изходното устройство TRÅDFRI.

Усетете светлината

Интелигентното осветление скъсява интервалите между забързания ден, вечерния душ, почивката и късните разговори. Крушки, панели и интегрирано осветление - можете да ги димирате, да промените цвета на светлината, да ги включите или изключите и да превключите от студена на топла светлина.

Първи стъпки и употреба на смарт осветлението

Употреба на смарт осветление

Често задавани въпроси за смарт осветление