Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Често задавани въпроси за приложението IKEA Home smart и входно-изходното устройство

Не мога да сваля приложението IKEA Home smart.

Проверете последната налична информация за съвместимост на мобилното устройство в App Store или Google Play.

Не мога да свържа приложението/телефона си с входно-изходното устройство. Какво да направя?

  1. Уверете се, че входно-изходното устройство е включено в електрическата мрежа. Уверете се, че захранващият кабел е правилно поставен.
  2. Уверете се, че входно-изходното устройство е свързано с домашния ви рутер чрез кабел. Проверете интернет връзката на рутера.
  3. За да продължите, свалете приложението IKEA Home smart от Apple App Store или Google Play и следвайте насоките в приложението, за да конфигурирате вашето входно-изходно устройство.
  4. Следвайте указанията в приложението, за да конфигурирате входно-изходното устройство и да свържете дистанционното и осветителните тела.
  5. Сканирайте QR кода на гърба на вашето входно-изходно устройство с мобилния си телефон и следвайте инструкциите в приложението. При проблеми със сканирането, въведете кода на входно-изходното устройство ръчно. Ще намерите кода на входно-изходното устройство на гърба му. Ако все още срещате затруднения, проверете дали всички кабели са правилно свързани и опитайте отново.
  6. Уверете се, че мобилният ви телефон е свързан със същата домашна Wi-Fi мрежа, както и входно-изходното устройство.
  7. При наличието на проблем, настройте входно-изходното устройство, следвайки стъпките в приложението. Можете да нулирате настройките на продуктите, като върнете до фабрични настройки, а след това конфигурирате отново.

Не мога да свържа Amazon Alexa със своята система IKEA Home smart.

Можете да използвате продуктите IKEA Home smart с Amazon Alexa, ако разполагате с входно-изходно устройство TRÅDFRI (за повече информация относно поддръжката на вашия пазар и език, се обърнете към отдела за обслужване на клиенти на Amazon). Следвайте инструкциите в менюто за интеграции на приложението IKEA Home smart. Първо активирайте интеграцията с Amazon Alexa в приложението IKEA Home smart, а след това активирайте услугата IKEA Home smart в приложението Amazon Alexa. При затруднения, деактивирайте интеграцията и в двете приложения, а след това я активирайте отново, първо в приложението IKEA Home smart, а после и в приложението Amazon Alexa.

Не мога да свържа Google Assistant със своята система IKEA Home smart.

Можете да използвате продуктите IKEA Home smart с Google Assistant, ако разполагате с входно-изходно устройство TRÅDFRI (за повече информация относно поддръжката на вашия пазар и език, се обърнете към отдела за обслужване на клиенти на Google). Следвайте инструкциите в менюто за интеграции на приложението IKEA Home smart. Първо активирайте интеграцията с Google Assistant в приложението IKEA Home smart, а след това активирайте услугата IKEA Home smart в приложението Google Home. При затруднения, деактивирайте интеграцията и в двете приложения, а след това я активирайте отново, първо в приложението IKEA Home smart, а после и в приложението Google Home.

Какво се случва със системата (свързани осветителни тела) и приложението IKEA Home smart, ако върна фабричните настройки на входно-изходното устройство?

Връщането до фабрични настройки ще изтрие всички данни, съхранени във входно-изходното устройство и ще създаде нова Zigbee мрежа. Устройството ще се върне към фабричнo инсталирания фърмуеър и последната до момента Over the Air (OTA) актуализация на системата. Това може да се случи само при натискането на бутона за рестартиране. Останалите продукти, включени в системата няма да бъдат повлияни, така че да можете да продължите да ги използвате.

Връщане до настройки по подразбиране.

Можете да върнете вашите продукти IKEA Home smart до първоначалните им фабрични настройки.

За осветителни тела:
Превключете главния ключ 6 пъти.

За дистанционни, безжични димери или сензори за движение:
Натиснете бутона за свързване 4 пъти в рамките на 5 секунди.

За входно-изходното устройство:
Отворете и премахнете предпазния капак на входно-изходното устройство. С помощта на карфица натиснете бутона за рестартиране върху горната страна на устройството за поне 5 секунди, докато LED индикаторът престане да мига.

За контролно изходно устройство:
С помощта на карфица натиснете бутона за рестартиране върху горната страна на устройството за поне 5 секунди, докато LED индикаторът престане да мига.

За щори:
Натиснете едновременно бутоните за спускане и вдигане на щората за 5 секунди.