Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Смарт решения за дома

Първи стъпки

Може да започнете с един вид смарт продукт, като например крушка или щори. Или можете да изберете различни продукти, които да работят заедно. Може би бихте искали да подобрите съня си, семейните вечери или домашното кино? Хубавото на смарт продуктите е, че можете да започнете с един и постепенно да добавяте още. Изберете дали искате да започнете с хъба и приложението, за да управлявате продуктите си, или ги добавете по-късно.

С хъб и приложение

Хъбът DIRIGERA е сърцето на смарт дома, тъй като чрез него свързвате и управлявате своите смарт продукти в приложението IKEA Home smart. Разгледайте всички функции на вашия смарт дом и как продуктите работят заедно в приложението. Тъй като хъбът се свързва с Wi-Fi рутера, както продуктите, така и приложението ще получават актуализации и ще работят все по-добре, без допълнително заплащане.

С дистанционни устройства

Много от смарт продуктите ни могат да се използват и без помощта на хъба и приложението. Можете да управлявате няколко крушки и щори с едно дистанционно. Вижте стр. 5 и 12, за да разберете повече за разликата между свързани и несвързани смарт продукти, как работят и как да ги управлявате.

Различните начини за управление на смарт продуктите ви

Бутони за бърз достъп

С бутон за бърз достъп можете да съчетавате и управлявате групи от различни продукти.

Дистанционни

Използвайте дистанционно, за да управлявате един продукт или група от продукти едновременно. Дистанционните са подходящи и когато ви идват гости. Разполагаме и с дистанционни, които са устойчиви на влага и можете да ги ползвате спокойно в банята, кухнята или пералното помещение.

Сензори за движение

Автоматичните сензори за движение правят дома побезопасен и практичен. Използвайте ги, за да включвате осветлението в тъмните помещения като коридора до банята или на места, където обикновено ръцете ви са заети. Например, до входната врата, стълбите, килерът или пералното помещение. Можете и да ги изпозлвате в гардероба и вграденото осветление да се включва само, когато го отворите.

Приложението IKEA Home Smart

С приложението IKEA Home smart винаги имате пълен достъп до смарт продуктите ви, които сте подредили по "стаи". Можете да добавите стаите, които искате и да ги персонализирате с имена и цветове. Така приложението ще е още по-лесно и удобно за ползване. С помощта на хъба DIRIGERA и приложението може да управлявате смарт продуктите и чрез гласа си. Чудесно решение, когато и двете ви ръце са заети или в стаята е тъмно. Работи с Alexa, Google Assistant и Siri чрез приложението IKEA Home smart.

Смарт комбинации без хъб DIRIGERA

Осветление

Адаптирайте осветлението си към дейностите ви или просто създайте различна атмосфера в стаята. Включете, изключете, димирайте или плавно променете цвета, или температурата. Можете да управлявате до 10 крушки в една стая с помощта на дистанционното.

Щори

Натиснете бутона! Това е достатъчно, когато искате да отворите щорите, за да приветствате слънцето сутрин, или пък искате да ги затворите, за да скриете светлината от уличните лампи. И не само това - включеното дистанционно ви позволява и да управлявате няколко щори едновременно.

Пречистватели за въздух

Дори и без хъб, смарт пречиствателят за въздух ще се погрижи за качеството на въздуха в дома ви, докато вие вършите задачите си. Просто включете пречиствателя в автоматичен режим и той ще открие праховите частици и ще настрои сам скоростта на вентилатора. Когато си лягате, го включете на нощен режим, за да спите необезпокоявани.

Вградено осветление

Позволете на вграденото осветление да създаде приятна атмосфера във вашите шкафове, гардероба или коридора. Можете да го управлявате с дистанционно или чрез вградени сензори, които ще включват осветлението, когато влезете в стаята или отворите някое чекмедже.

IKEA Home smart app

Свалете приложението, за да контролирате своите IKEA Home Smart продукти заедно с входно-изходното устройство DIRIGERA.

Животът е лесен, когато домът ви е смарт

Хранене

Вечерята е сервирана! Време е да превключите към по-нежна светлина и да си пуснете релаксираща музика, докато прекарвате време със семейството си.

Готвене

Когато кухнята е пълна, трябва допълнително осветление. Пуснете си и приятна музика за атмосфера и включете пречиствателя за въздух, за да премахнете миризмата от говенето. 

Правилната сцена в правилния момент

Целта на хъба DIRIGERA и приложението IKEA Home smart е да направят живота у дома по-лесен и спокоен - от събуждането сутрин, до времето за отдих вечер. Можете да изберете функциите, от които имате най-голяма нужда, а след това да добавите и други смарт продукти, за да създадете идеалната атмосфера у дома. Създайте свои сцени и комбинации според настроението или случая. Автоматизирайте всичко или управлявайте в момента. Решения за по-лесно ежедневие.

Време за сън

Пригответе се за сън като настроите кога да се спуснат щорите, настройте осветлението и включете пречиствателя за въздух, за да си създадете подходяща атмосфера за отдих. Благодарение на бутона за бърз достъп можете да направите всичко това, без да се налага да ставате от леглото си.

Време за ставане

Кажете "Сбогом!" на досадната аларма. Започнете деня с любима музика, нежна светлина и бавно вдигащи се щори, които да пускат постепенно слънцето в стаята.

Прибиране у дома

Поставете дистанционно или бутон за бърз достъп близо до входната врата, така че да може бързо да изключите всички уреди, когато излизате, и да ги пуснете веднага щом се приберете.

Парти

Превърнете дома си в любимото си място за забавление. Представете си как светлините се димират автоматично, за да паснат на атмосферата на музиката или добавете тонколони Sonos за домашно кино