Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Ново в асортимента

2021 2020 2019 2018 По-стари

Новата колекция IKEA Art Event 2021 обединява изкуството и функционалността

17 февруари 2021 г.

Шведската компания обяви нова лимитирана колекция в колаборация с петима от най-известните артисти в света

От 2015 г. ИКЕА работи в партньорство с творци от цял свят, за да създаде Art Event колекции, които пречупват различни направления в изкуството през погледа на домашния интериор. Целта на тези колекции е една – да демократизират изкуството и да го направят достъпно за всички хора.

Шестото издание на  IKEA Art Event има амбицията да пренесе творчеството в домовете на много хора – този път размивайки тънката граница между изкуство и дизайн. За тази цел компанията осъществи партньорство с петима артисти и дизайнери от различни части на света - Даниел Аршам (Ню Йорк), Gelchop (Токио), Humans since 1982 (Стокхолм), Сабине Марселис (Ротердам) и Стефан Маркс (Берлин).

Избираме да работим с различни  артисти от цял свят, за да обединим разнообразието на изкуството и дизайна“, сподели Хенрик Мост, творчески директор на IKEA Art Event. „Искаме да покажем, че да си художник или дизайнер не означава, че трябва да се ограничиш, а че можеш да работиш в различни области. Тази нова тенденция е оказала дълбоко влияние както върху дизайнерските, така и върху арт сцените днес”, допълва Хенрик Мост.

Колекцията се състои от 10 артикула за обзавеждане на дома, представени от привидно обикновени предмети, но с творческа функционалност: светлинни декорации за стена от Сабине Марселис, стенен часовник от Даниел Аршам, лампа за маса от Gelchop, ваза и кувертюра от Стефан Маркс, както и стенни декорации от Humans since 1982.

Всеки елемент от тази колекция намира приложение в дома и в същото време е предмет на изкуството. Традиционната представа, че изкуството е от висок клас, а дизайнът – част от масовата култура, вече не е актуална. Двете линии вървят фантастично заедно - там се случва магията”, споделя Хенрик Мост.

Лимитираната колекция IKEA Art Event 2021 ще бъде представена ексклузивно в магазин ИКЕА София в началото на април.

Повече информация можете да откриете тук.


ИКЕА пуска нова колекция съвместно с Бен Горам – основател на бутиковата модна и парфюмерийна марка Byredo

28 октомври 2020

Новата колекция на ИКЕА в сътрудничество с един от най-добрите в света на ароматите – създателят на Byredo, Бен Горам, пристига. Колаборацията навлиза в материята на „Невидим дизайн“ – идеята, че „у дома“ не е само начинът, по който изглежда пространството, а как се чувстваме в него.

Ароматите предизвикват асоциативни спомени и имат мощен ефект върху настроението и емоциите на хората. Според ежегодния доклад на ИКЕА „Life at Home“ хората правят силна връзка между начина, по който възприемат миризмата, и чувството за домашен комфорт. На база на това проучване, ИКЕА се впуска в търсене как да предложи на потребителите си уют под формата на разнообразни аромати. А резултатът е колаборацията с Бен Горам - OSYNLIG (от шведски озн. „невидим“). Тя представлява колекция от 13 свещи с различни и вълнуващи аромати, която дава възможност на всеки да намери своето собствено ухание.

Новата продуктова гама е вдъхновена от Бен, известен със своите нестандартни и запомнящи се аромати, които създава чрез досега си с различни култури по света. Заедно с него, ИКЕА проучи как да използва силата на уханията, за да създаде необикновено изживяване у дома чрез използване на висококачествени суровини от естествени съставки, които се смесват ръчно.

„Ароматите са онази част от дома, която не можем да докоснем, уловим или видим с просто око, но въпреки това са важна част от живота ни. Дори несъзнателно, чрез тях ние изпитваме чувство за комфорт и сигурност. Ето защо работим върху това да развием различни „палитри“ от аромати, с идеята, че всеки човек има различно отношение към тях, затова те не могат да бъдат правилни или грешни“ сподели Бен Горъм.

Чрез колекцията OSYNLIG, ИКЕА прави бутиковите и луксозни аромати достъпни за всеки потребител. Свещите са разделени в три групи- свежи, флорални и дървесни, като по този начин могат да бъдат използвани самостоятелно или съчетани спрямо индивидуалните предпочитания на всеки.

“Невидимият дизайн е този, който запълва дома, но по различен, нематериален начин. Това може да бъде осветление, настроение, дори и цвят. Ето защо OSYNLIG не е само ароматни свещи, а насърчаване отстрана на ИКЕА хората да се върнат към спомените си, към любимите неща, и да усетят още повече топлината на дома” разказа Джеймс Футчър, арт директор на IKEA за OSYNLIG.

Колекцията е налична ексклузивно в магазини ИКЕА София и ИКЕА Варна.


ИКЕА и Republic of Gamers (ROG) пускат ново съвместно решение за всички любители на игрите

21 септември 2020 г.

Колекцията дава възможност на всички геймъри да създадат свое уникално пространство за игра в дома си

ИКЕА и Republic of Gamers (ROG) се обединяват, за да предоставят на всички геймъри ново и уникално изживяване за дома и играта в него. За тази цел шведската компания разработи иновативна гама мебели и аксесоари, предназначена за по-удобна и практична домашна среда за всички любители и професионалисти в сферата на развлечението. Гамата се състои от 30 продукта и ще бъде пусната за първи път в Китай през февруари 2021г., а от октомври същата година ще бъде достъпна и за други пазари на ИКЕА по света.

Около една четвърт от световното население са геймъри, въпреки това нуждите на любителите на игри по отношение на обзавеждането на дома доста често са пренебрегвани. Шведският гигант ИКЕА е любопитен как средата вкъщи може да подобри игровото изживяване и да го направи по-удобно за всички любители и професионалисти в сферата.

„Има много негативни стереотипи, свързани с идеята, че игрите са изградени върху насилие и правят хората асоциални, затворени в своя собствен свят. Всъщност цифрите в проучванията показват, че игрите са сред най-разпространените социални дейности и могат да подобрят психичното здраве и общото благосъстояние на индивида. Те са източник на забавление и релакс, а чрез тях хората развиват умения за работа в екип, комуникация и симбиоза в конкретната задача. Играта е нов начин за свързване с другите, който напоследък стана и почти единственият що се отнася до дистанционната комуникация“ споделя Ева Райхърт, глобален бизнес лидер на работните пространства на ИКЕА.

ROG е една от водещите марки в гейминг индустрията, проектираща висококачествени и иновативни технологични решения. Нейният опит за създаване на изключително игрово изживяване и знанията на шведския бранд за дома се обединяват в мисията да създадат практично и функционално пространство за игри в дома.


ИКЕА и LEGO представят BYGGLEK – креативно решение, което комбинира играта и съхранението

28 август 2020 г.

Колекцията дава възможност творческата детска среда да се превърне в приятно украшение за дома

Силно убедени, че играта прави както дома, така и света по-добро място, ИКЕА и LEGO обединяват сили, за да създадат забавно решение за игри и съхранение наречено BYGGLEK.

Малчуганите и възрастните имат различна гледна точка, що се отнася до забавление и креативност у дома. Там, където възрастните изпитват нужда да организират, децата виждат стимул за творчество и развлечение. За тях, играта е най-интуитивният и мощен механизъм, чрез който се учат да взаимодействат с околния свят и чрез който започват да изграждат и разбират социалните връзки.

“Ние от ИКЕА вярваме в „силата“ на играта. Тя ни позволява да изследваме, експериментираме, да мечтаем и да откриваме. “ споделя Andreas Fredriksson, дизайнер в ИКЕА Швеция, „Там, където възрастните често виждат безпорядък, децата откриват стимулираща творческа среда. BYGGLEK ще помогне пропастта между тези два свята да бъде преодоляна. Важно е да отбележим, че колекцията BYGGLEK съвпада перфектно с други продукти на ИКЕА, което дава възможност творчеството на деца да се превърне в приятно и уникално украшение за дома."

Зад създаването на тази колекция ИКЕА и LEGO си поставят за цел да премахнат бариерите, които ограничават играта в ежедневието, като същевременно създават практическо, но и забавно изживяване, на което децата и възрастните биха могли да се наслаждават заедно. BYGGLEK се състои от три кутии за съхранение и комплект от 201 разноцветни части. Всички те са приложими със съществуващи или бъдещи конструктори на компанията.

„BYGGLEK са нещо повече от кутии. В тях се преплита идеята за съхранение и за игра. Колекцията предоставя на семействата изцяло нова гама продукти, която помага да се създаде пространство за повече игра в ежедневието им – да подхранва креативността и да позволява на децата и възрастните да се забавляват заедно. Възможности за игра и създаване на нови истории - колекцията е свързана с безкрайни възможности, подобно на системата за игра в LEGO.", заяви Rasmus Buch Løgstrup, дизайнер в LEGO Group.


ИКЕА представя иновативни завеси, пречистващи въздуха в затворени пространства

18 март 2020 г.

Завесите GUNRID са още една стъпка към по-здравословна атмосфера в нашия дом - място за работа, почивка, забавление и усамотение

ИКЕА въведе иновативна технология за намаляване на замърсителите в затворени помещения. Специалната изработка на завесата GUNRID е една от многобройните стъпки, които шведската компанията прави, за да допринесе за развитието на устойчивия и здравословен начин на живот.

Замърсяването на въздуха е глобален проблем, особено засилен в големите градове. Според данни на Световната здравна организация (СЗО) около 90% от хората в световен мащаб живеят в условия на замърсен въздух, който е основният причинител на дихателни проблеми. Пречистващите завеси са част от решението на компанията за трайно подобряване на условията в домовете на потребителите.

„Освен че ще даде възможност на хората да дишат по-добър въздух у дома, се надяваме този продукт да повиши информираността на хората за замърсяването в закрити помещения и да вдъхнови промени в поведението им, които да допринесат за чистия въздух по света“, споделя Лена Прип-Ковач, ръководител на отдела за устойчивост в Inter IKEA Group.

За изобретяването на модерната технология през последните години ИКЕА работи с университети в Европа и Азия, както и с доставчици и иноватори на марката. Постигнатият краен продукт е тъкан на минерална основа, която разгражда най-често срещаните замърсителите на въздуха с помощта на естествена светлина. Завесата GUNRID е първият продукт, който използва този метод на изработка. Създаването й носи все по-добри перспективи за разработване на бъдещи продукти и възможности за приложение върху други текстилни изделия.

„За мен е важно да работя върху продукти, които решават реални проблеми и са подходящи за хората. Текстилът се използва в домовете по цял свят, а като даваме възможност на завесите да пречистват въздуха, ние създаваме достъпно и икономично решение, което прави дома и по-красив “, казва Маурисио Афсонсо, разработчик на продукти в IKEA Range & Supply.


ИКЕА приветства пролетта с две нови лимитирани колекции

29 януари 2020 г.

BORSTAD представя забравени любими продукти от едно време, а FREKVENS ни помага да се подготвим за перфектното парти където и да се намираме

ИКЕА започва годината с пускането в продажба на две нови лимитирани колекции - BORSTAD с някак забравените любими продукти от едно време и FREKVENS с озвучители и парти аксесоари. Артикулите от двете колекции ни подготвят за предстоящата пролет.

BORSTAD е създадена за всички, които обичат пролетта и нямат търпение да я посрещнат със стил и спретната, уютна къща. Колекцията отключва топли спомени от минали години и дава нов живот на традиционния стил на къщите от едно време, докато естествените цветове подчертават копнежа към природата и събуждат сетивата ни за нещо ново и вълнуващо. BORSTAD е колекция, която представя традиционни артикули с модерни елементи, което води до автентичен, романтичен, свеж и земен вид. От смяната на сезона до подреждането и грижата за гардероба и дома, тази колекция използва материали като твърда дървесина, кедър, метал, ратан и платно, имайки една основна мисия – да остави зимата зад гърба ни и да ни събуди за живот. Колекцията вече е налична в магазин ИКЕА, а от 01.02 ще можете да я намерите и на сайта ikea.bg

FREKVENS представя колаборацията на ИКЕА с Teenage Engineering – колектив от инженери и програмисти, базирани в Стокхолм, които споделят любовта към създаване на музика и електроника. Доброто прекарване често е обвързано с приятна мелодия и хубава компания, а наличието на добър звук във всяка стая на дома е утопична мечта и начин за релакс за мнозина. Колекцията слага край на мрачната зима, като залага на стилни аксесоари и весело пролетно настроение и дава старт на перфектното първо парти за годината. FREKVENS предлага озвучители, осветление и аксесоари, които ни помагат да вдъхнем живот на партито и предразполагат за незабравимо забавление, където и да се намираме.


ИКЕА вече предлага и цялостна гама продукти за домашни любимци

01 ноември 2019 г.

Колекцията LURVIG е разработена съвместно с ветеринарни лекари

Чувствате ли, че вашата котка или куче не е просто домашен любимец, а член на семейството? Именно тази връзка между хора и животни подтиква ИКЕА да създаде LURVIG - цялостна гама продукти за домашни любимци.

Проектирана от дизайнери любители на животните, с подкрепата на опитни ветеринари, колекцията ви дава всичко, от което се нуждаете, така че вие и вашият домашен любимец да се наслаждавате на дома си заедно.

„Когато прекарвам време заедно с трите си кучета, всички притеснения и стрес просто изчезват. Те ме учат на уважение, а тяхната безусловна любов е безценна”, сподели дизайнера Инма Бермудес. Именно затова гамата LURVIG е предназначена да подпомогне живота ни заедно с нашите кучета и котки, като се вписва в интериора ни.


ИКЕА демократизира изкуството с нова колекция

27 август 2019 г.

NORRHASSEL не е колекция, включваща просто фотографии, a произведения на изкуството, с които да изразиш себе си.

ИКЕА представя колаборацията си с емблематичния фотографски бранд Hasselblad в нова колекция на име NORRHASSEL – лимитирана колекция от постери. С това партньорство двата бранда помагат на хората да се докоснат до изкуство и да го направят част от всекидневието си.

Постерите обхващат широк спектър от обекти и внасят в дома много повече - идея, мнение и гледна точка. Те пренасят всеки в очарователния свят на този, който е уловил образа. Колекцията е част от големия стремеж на ИКЕА да направи изкуството по-достъпно за повече хора.


Изразете себе си със SJÄLVSTÄNDIG

11 октомври 2018 г.

Лимитираната дизайнерска колекция на ИКЕА ви позволява да нарушите правилата за обзавеждане.

Модулен килим, възглавници с копчета и несъвършени вази. Това почти обобщава нестандартната колекция SJÄLVSTÄNDIG. Тя е всичко, от което имате нужда, за да нарушите правилата за обзавеждане на дома и да настроите стила си на режим „свобода“.

ИКЕА винаги търси варианти да създава различни дизайни - лимитираната колекция SJÄLVSTÄNDIG не е изключение от този подход.

SJÄLVSTÄNDIG е колекция, която не прилича на нищо, което ИКЕА е правила досега. Тя засяга темите за свободата, непокорството и творчеството. А името SJÄLVSTÄNDIG й пасва напълно, тъй като в превод означава "независима".


PLATSA

Май 2018

PLATSA e достъпната нова система, която предлага решения за съхранение за всяка стая, в която пространството е ограничено. Можеш да я разделяш, местиш и добавяш елементи към нея, в пълен синхрон с твоите нужди.


SPANST

Май 2018

ВДЪХНОВЕНИ ОТ УЛИЦАТА

IKEA и фрийланс дизайнерът Мая Ганжниеч си партнираха с базирания в Лос Анджелис моден дизайнер Крис Стамп, за да създадат лимитираната колекция SPÄNST. Вдъхновена от уличната мода и активния начин на живот, SPÄNST включва мебели, аксесоари и решения за съхранение на любимите ти предмети и дрехи у дома.


INDUSTRIELL

Април 2018

ПЕРФЕКТНИТЕ НЕСЪВЪРШЕНСТВА

Създадена съвместно с холандския дизайнер Пит Хейн Ейк, новата колекция INDUSTRIELL преобръща представите за масово произведени мебели и придава на продуктите онова мъничко, красиво несъвършенство, което човешкият допир оставя при ръчната изработка.


HJÄRTELIG

Април 2018

ДА СПРЕМ ЗА МИГ

Новата колекция HJÄRTELIG ни приканва да натиснем бутона “пауза”, дори и само за няколко мига, в нашето иначе трескаво ежедневие.

Независимо дали ще отделите няколко минути за йога, или ще се погрижите за растенията, или пък просто ще си починете, заобиколени от красиви, естествени материали − HJÄRTELIG е за всички онези моменти, които ни помагат да възвърнем своя фокус и енергия.


Нова колекция пролет-лято 2018

Март 2018

През пролетта всеки ден е по-хубав от предишния. Първите слънчеви лъчи след дългата зима ни зареждат с ваканционно настроение и ни карат да се замислим къде искаме да прекараме малките си всекидневни ваканции. И докато много от нас вече се чудят накъде да се отправят, ние в ИКЕА си зададохме въпроса дали перфектната почивка не може да бъде и съвсем наблизо − вкъщи.

В колекция пролет-лято 2018 на ИКЕА ще откриеш комфортни мебели за външни пространства, соларно осветление, пъстър текстил и свежи аксесоари, които приканват да съчиним своята собствена история за хубавото време.


OMEDELBAR лимитирана колекция

Март 2018

B. WHO YOU ARE! 

Създадена съвместно с модния активист Беа Окерлунд, лимитираната колекция OMEDELBAR включва всичко необходимо, за да превърнете спалнята в звездна гримьорна. Възглавници във формата на устни, светеща дамска чанта и огромни стъклени шапки... OMEDELBAR носи със себе си съчетание от готик естетика и холивудски блясък.


IKEA smart lighting

Май 2018

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ

С новите иновативни осветителни тела от ИКЕА с лекота можете да създадете постоянно усещане за приятна дневна светлина в пространства, където тя липсва – а това, както знаем, спомага за доброто физическо и психическо състояние. Те също така ще внесат стилно, съвременно излъчване вкъщи. 


AVSIKTLIG лимитирана колекция

Май 2017

НОВО НАЧАЛО

Не ни бе нужно да обмисляме това решение дълго време. Когато ИКЕА получи възможност да внесе богатството на дизайна на 10-gruppen в продуктовото си портфолио, веднага се включихме.

Бунтарският колектив разтресе света на текстилния дизайн през 70-те и от тогава насам не е спирал, работейки с любопитство и гледайки винаги напред. Цялостното му влияние върху шведския дизайн и в частност върху ИКЕА не може да бъде подминато. 


STOCKHOLM 2017

Април 2017

ДОКОСВАНЕ ДО СЪЩНОСТТА НА ВСЯКА МАТЕРИЯ

Майсторски ръчно изработени от естествени материали като ратан, стъкло и ясен - представяме ви новите, внимателно подбрани, мебели и аксесоари, създадени да са в хармония с  различните кътчета на дома!


JASSA

Март 2017

ВЕЛИКИТЕ УМОВЕ МИСЛЯТ РАЗЛИЧНО

Колекцията е вдъхновена от десените на Индонезия и югоизточна Азия. Ръчно изработените продукти в JASSA са произведени от естествени материали. Те предразполагат към почивка и забавление, спонтанност и оригиналност.

Предлага се само за ограничен период от време. 


IKEA PS 2017

Февруари 2017

СВОБОДАТА ДА СИ ТИ!

IKEA PS е за независимите. За свободомислещите, които отказват да бъдат част от цикъла на ежедневието, шегуват се с установените правила и избират свободата и възможностите, които идват с нея. Те са точно тези, за които е създадена колекцията IKEA PS. Защото кой по-добре ще оцени сгъваем диван, който може да се закача на стената, или възглавница, която се превръща в юрган, или пък самополиваща се саксия, която може да бъде оставена без грижи няколко седмици?


SPRIDD лимитирана колекция

Февруари 2017

ИКЕА В ПАРТНЬОРСТВО С КИТ НИЙЛ

Не мисли – разкърши! ИКЕА продължава да търси начини да устрои среща между модата и  бзавеждането на дома и представя SPRIDD – лимитирана колекция от палатки, чанти и кутии за  съхранение (и много други фантастични продукти), създадена в сътрудничество с британския моден дизайнер Кит Нийл. 

SPRIDD е предназначена за дома и не само. тя е за всички, които живеят  живота си в движение и  и ги улеснила да се забавляват ежедневно. В основата на SPRIDD – колекция в 4 линии – стои свободната интерпретация на 4 музикални стила. Кит нийл и ИКЕА създадоха 4 произведения – част от колекцията „гръмки щампи“. Трудно ви е да изберете? Оставете парчето на деня да реши.

SPRIDD ще бъде представена през февруари. Не я пропускайте!


Добре дошли в ИКЕА през февруари

Февруари 2017

Този февруари имаме удоволствие да ви представим разнообразие от нови продукти, създадени с цел да направят дома по-красиво и функционално място. За кухнята това са две нови чела с впечатляващ външен вид на достъпна цена, изработени от рециклирани материали. Асортиментът от системи за съхранение се допълва от две нови колекции, подходящи за различни помещения в дома, както и „умни“ аксесоари за вече съществуващите продуктови серии, които ще ви помогнат да усвоите максимално всяко кътче от дома.

В дневната ще внесем уют с нова колекция дивани и кресла в традиционен стил, както и разнообразие от текстил в артистични шарки от естествени материали. За детската стая сме предвидили колекция от текстилни продукти, с които и малки и големи могат да покажат характер. За декорация ще намерите вази, аксесоари и картини, с които да освежите различни пространства у дома – точно навреме за идващата пролет.


Добре дошли в ИКЕА през октомври

Oктомври 2016

През октомври ще ви представим редица нови продукти, които ще направят дома ви по-приветлив, интересен и комфортен.
Този месец за радост на децата представяме две големи и цветни колекции, които осигуряват повече забавление и място за съхранение.

За останалата част на дома предлагаме ярки цветове, богата гама от текстил и смели модели.

Също ново предложение е и въртящият се стол, съчетаващ в себе си красота и ергономичност.

Що се отнася до готвенето и храненето – там важно място заемат класическите сервизи с фолклорни мотиви.

През октомври представяме и нова гама органично чисто кафе и малки опаковки ядки и микс от сушени плодове за по-здравословно хранене.


SÄLLSKAP

Oктомври 2016

НОВОТО ЛИЦЕ НА ТРАДИЦИЯТА

През октомври ИКЕА представя SÄLLSKAP – колекция вдъхновена от скандинавското изкуство и традиционни занаяти и от една революционна идея за стаи, проектирани за цялото семейство. Колекцията включва мебели, текстил и съдове за хранене, носещи вдъхновение от миналото в настоящето по най-добрия начин, който може да си представим.

Колекцията може да очаквате в продажба от началото на месец октомври. Ще бъде налична за ограничен период от време.


SVÄRTAN лимитирана колекция

Cептември 2016

ДЕСЕНИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ГРАДСКИ ПЕЙЗАЖИ

През септември ИКЕА представя SVÄRTAN – лимитирана колекция, която е резултат от партньорство с шведския текстилен дизайнер Мартин Бергстрьом и индийски студенти по Мода. Използвайки единствено черно, бяло и сиво, SVÄRTAN ни кани да се запознаем с късче от Индия, което ни води отвъд пределите на ярките цветове, с които свързваме тази удивителна страна.

Колекцията може да очаквате в продажба от началото на месец септември. Ще бъде налична за ограничен период от време.


Добре дошли в ИКЕА през август

Август 2016

С наближаването на есента идва време домът „да влезе във форма” за уютните вечери на закрито. Поставяме основен фокус върху кухнята с две изгодни нови предложения и с допълващи ги продукти. За останалата част от дома ще откриете нов асортимент от текстил – от калъфки за възглавници в традиционни шведски десени до изискано спално бельо и един нов килим, достатъчно здрав за използване и на открито.

За доброто настроение вкъщи ще допринесе и новият ни асортимент от артикули за декорация


ИКЕА продължава колаборацията си с модни дизайнери с лимитираната колекция GLÖDANDE

Май 2016

GLÖDANDE е създадена в партньорство с белгийския дизайнер Валтер ван Бейрендонк

GLÖDANDE е провокативна и колоритна и дава възможност на повече хора, да прибавят към своя дом нещо неочаквано и модерно. Тя включва платове, канцеларски материали, торби за пазаруване, килими, порцелан и възглавници.  Ван Бейрендонк подхожда както при създаването на модна колекция – разказва история, която се вплита в едно с лимитираното издание на ИКЕА.

В основата на  GLÖDANDE Ван Бейрендонк поставя пет приказни създания, наречени Вундермои. Те обитават царството на облаците, а отличителните им черти присъстват върху всички артикули от серията.

Колекцията може да очаквате в продажба от средата на месец юни. Ще бъде налична за ограничен период от време.


VIKTIGT лимитирана колекция

Април 2016

Същността на чистия дизайн в партньорство с Ингегерд Роман

Основана на занаятчийство, енергия и естествена красота, VIKTIGT е резултат от партньорство между сръчни майстори, Ингегерд Роман и дизайнерите от ИКЕА Найке Карлсон и Вибке Брааш. Дизайнерите бяха въвлечени в процеса, използвайки собствените си ръце при създаването на продуктите. Занаятчийските умения на Ингегерд, Найке и Вибке, направиха целия процес на производство между дизайнери и местни индонезийски и полски майстори, по-естествен и жив.

“Тази колекция е свързана със занаят. Това е проект между занаятчия и дизайнер, зареден с много енергия. Нещата, които направихме, изразяват любов.”
Ингегерд Роман

Колекцията може да очаквате в продажба от месец май. Ще бъде налична за ограничен период от време.


IKEA ART EVENT 2016 лимитирана колекция постери

Април 2016

ИЗКУСТВО ЗА ВСИЧКИ

Тази пролет, подарете на стените си нещо свежо и по-различно: арт фотография от колекцията IKEA ART EVENT 2016. Защото мястото на изкуството не е само в някой музей или галерия – мястото му е и във вашия дом. IKEA ART EVENT е лимитирана колекция, която включва 11 постера на 11 съвременни фотографи от цял свят. Сега имате шанса да притежавате своята любима арт фотография на страхотна цена.

Но побързайте – колекцията ще бъде налична за ограничен период от време!


Добре дошли в ИКЕА през април

Април 2016

Новите продукти на ИКЕА през април вдъхват нов живот на дома. Основна тема е модерният скандинавски стил, с фокус върху текстил и килими.За децата ще откриете богат асортимент от бебешки текстил и новата серия, включваща детско обзавеждане и артикули за съхранение. През април ще предложим нови легла, парти продукти от хартия, а също и предмети за декорация. Заповядайте!


Пролетно-лятна колекция 2016

Март 2016

ВИЖ ГРАДА ПРЕЗ ДРУГИ ОЧИ

Вярваме, че и тази година трябва да се опитаме да видим своето обкръжение през нов поглед, без значение дали живеем в града или извън него. Затова, освен почивките на балкона или двора, какво ще кажете да потърсим нови начини да прекарваме повече време навън?


GILTIG 2016 лимитирана колекция

Март 2016

ИКЕА в партньорство с Кейти Иъри

През април ИКЕА представя атрактивна колекция, включваща прибори за маса и домашен текстил. Тя е резултат от уникално партньорство с лондонския дизайнер на мъжкo облеклo Кейти Иъри и гарантира добро настроение за всяко парти.

“Преди десетина години можехме да придобием добра представа за някого от неговите CD-та или книги. Сега изглежда, че мебелите и аксесоари за дома са последните останали неща, които разкриват истинската идентичност на човек.”
Кейти Иъри


ИКЕА представя лимитирана колекция GILTIG: Модата среща интериорния дизайн

С лимитирана колекция GILTIG ИКЕА стъпва в изцяло нова територия. Колекцията е първата от серия партньорства с модни дизайнери и пренася удивителните шарки на модния дизайнер на мъжки облекла Katie Eary върху мебели и аксесоари.

Лимитираната колекция ще бъде представена със специална изложба в Gallery 2.0 от 29 март до 3 април, курирана от Studio Komplekt.


Добре дошли в ИКЕА през февруари

Февруари 2016

През февруари имаме удоволствието да ви представим асортимент от нови продукти, много от които са в традиционен стил. Специално внимание е отделено на всички видове текстил.