Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

С какво се гордеем

Кафе със сертификат UTZ

Всички видове кафе, които ИКЕА сервира и продава, са със сертификат UTZ. Искаме да сте сигурни, че то е било произведено по отговорен и екосъобразен начин. UTZ Certified е независима организация с идеална цел, която определя стандартите за отговорно отглеждане и добиване на кафе. Можете да проследите пътя на кафето, което ИКЕА предлага, до самата плантация.

Вече можете да проследите произхода на вашето кафе!

Без хидрогенирани мазнини

Хидрогенираните мастни киселини се използват за втвърдяване на течните мазнини, което прави продуктите по-хрупкави и твърди. Счита се, че промишлено създадените хидрогенирани мазнини са вредни за здравето. По тази причина хранителните продукти с марката ИКЕА в Магазина за шведски храни не съдържат изкуствено създадени хидрогенирани мазнини.

Безвредна храна

Искаме клиентите ни да са сигурни, че храната, която се сервира и продава в ИКЕА, е безвредна и качествена. Затова изискваме от доставчиците си прилагане на специална програма за контрол на качеството.

Освен това нашият магазин във България се подлага без предизвестие на независима инспекция за безопасността на храната, за да се гарантира най-висок стандарт на безопасност на предлаганите храни и на обучението на служителите в тази сфера.

Екосъобразно био земеделие

Искаме да подкрепим и насърчим био земеделието, като предлагаме на клиентите си био храни. Био земеделието не използва химически пестициди и торове. При него и условията, при които се отглеждат животните, отговарят на по-високи стандарти.

Днес в нашия магазин за шведски храни има около 20 био продукта като сладко, кафе, спагети и други. В ресторантите на ИКЕА също се поднасят био храни.

Екосъобразен добив на риба и морски дарове

Наясно сме с изчерпването на популациите на много видове риба в океаните и държим на принципа да не закупуваме риба от застрашени видове. Освен това ИКЕА се е ангажирала да не продава риби и морски дарове, включени в червените списъци на Международния съюз за опазване на природата (IUCN) и на Световния фонд за дивата природа (WWF).

Херинга

Херингата, която се сервира и продава в ИКЕА, идва от екосъобразни рибарници. Това означава, че се добива от добре балансирани популации, където рибата се лови с грижа за океанската фауна и с методи, които ограничават улова на други морски обитатели.

Сьомга

ИКЕА участва във форума Salmon Dialogue, иницииран от Световния фонд за дивата природа (WWF). Целта му е въвеждането на стандарт за екосъобразно отглеждане на сьомга.