Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Удоволствието да живееш минималистично

За тази двойка минимализмът не е просто стил. Става въпрос за това да живееш пестеливо. Открий как малките стъпки към този начин на живот създават по-щастлив дом и нагласа.

Какво ти трябва, за да си щастлив?

Този въпрос се превърна в мантра, когато Джулия и Андре се преместиха в апартамента преди осем месеца. На новото си място откриха високи тавани, които създават чувство за повече пространство и се изкушиха да го използват. „Нашата цел не е да препълним с вещи стаята, които да се превърнат в бреме,“ казва Джулия. „Започнах да намалявам броя им и забелязах колко по-добре изглежда всичко, и това усещане постепенно се засили.“

Разбери кое е важно

Подходът на двойката не е да изхвърлят всичко. Те откриха, че като имат по-малко притежания, могат да се фокусират върху други неща, които да подобрят качеството им на живот. „За мен това са растенията. Те имат успокояващ ефект,“ казва Джулия. „Отглеждането им се е превърнало в хоби – нося малък резник от растението като подарък за всяко парти, на което отивам!“

Инвестирай в оригинални вещи

Изборът на основни мебели за дневната им беше от голямо значение. Дивана KIVIK го пренесоха от предишния апартамент, а ретро шкафа бе поръчан след месеци търсене. Едноцветният килим (любимо място на кучето им Нала) бе избран на по-късен етап. „Откакто се преместихме тук, не сме купували нищо, за което не сме били сигурни, че ни трябва“, казва Джулия.

Удобство или безпорядък?

„Хората се страхуват да изгубят притежанията си, защото мислят, че това ще наруши комфорта им,“ казва Андре. „Но всъщност има толкова непотребни вещи. Намирал ли си в мазето или на тавана предмети, които не си използвал или не са ти били нужни през последните пет години? Намери мотивация да се оттървеш от тях, като ги продадеш или ги подариш на някой, който ще ги използва.“

Пазарувай втора употреба

Когато влизаш в трапезарията, две неща ти правят впечатление; красотата на празните стени и дългата маса от дърво, която заема централно място. Шедьовър. „Търсехме си маса за трапезария, когато попаднахме на тази използвана маса ИКЕА в интернет,“ казва Джулия. „Това е доказателство, че можеш да намериш нещо по твой вкус, дори когато пазаруваш стоки втора употреба. Нуждаехме се точно от такава маса, а и оставяме по-малък въглероден отпечатък, като не купуваме нова.

“Не съм почитател на радикалните промени. Чувствам се по-добре, когато правя промени стъпка по стъпка. Сега съм щастлива да кажа „не“ на красивите вещи, от които не се нуждаем..”
Джулия

Отдели време за по-добри навици

„Започнахме да използваме приложение, което свързва хранителните магазини директно с хора, които могат да сортират продукти и да ги вземат, за да не се изхвърлят. Като използваме тези продукти, особено сезонни зеленчуци, за които дори не сме и чували, можем да създадем по-стойностно ястие. Това старание от наша страна ни насърчава да се храним заедно на масата вместо на дивана,“ казва Джулия

Използвай отворени решения

Открити рафтове на стената в кухнята. „Не съхраняваме много неща в другите стаи, но много обичам нашите открити рафтове в кухнята,“ казва Джулия. Не само че изглежда красиво, но и можеш да видиш всичко, и вероятността да купиш излишни вещи е по-малка.

“Да живееш осъзнато става все по-популярно. Но не ми харесва идеята това да се превърне в мода, тъй като ще се възприема като нещо временно. Правим тези избори в името на нашето бъдеще.”
Джулия

Адаптирай пространството според нуждите си

Спалнята на двойката трябва да изпълнява различни функции, но да създава спокойствие и да бъде подредена. Леглото под тавана има само матрак, меки завивки и малка колекция от книги, за да бъде сънят им по-пълноценен. Под него се намира решението за съхранение на дрехи и домашния офис с бюро, подходящо за работа в седнало или изправено положение. „За да поддържам работното си място по-чисто, съхранявам всичко на компютър, а не на хартия,“ казва Андре.

“В инстаграм показвам промените, които сме направили. Не бих казала, че съм експерт, но се радвам да споделям нашата история и се надявам, че някой друг ще намери нещо позитивно в нея.”
Джулия

Апартамент на приземен етаж в града

Наетият от Джулия и Андре апартамент е рядкост. Единствената уговорка, която имаха е да го реновират. „В Дюселдорф се търсят стари сгради със запазени детайли. „Състоянието на нашия апартамент не беше най-доброто, но успяхме да го възстановим. Всяка стая имаше нужда от ремонт и приятелите ни се включиха в работата.“ Сега коридорът заема централно място и всяка една от стаите е свързана с него.“

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.