Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Ключови стъпки в създаването на един уникален килим

Всеки продукт на ИКЕА има своя история. В тази ще разбереш как отличителния дизайн на сграда се пренася върху ръчно изработен килим от вълна.

Посрещни Луис Гомес Баркин

Професионалната титла на Луис е продуктов разработчик. Той следи изготвянето на  концепцията на продуктите, които трябва да бъдат пуснати на пазара, като ръководи дизайна и разработката.

При последното стартиране на продукти имаше неяснота относно дизайна на един вълнен килим. „Искахме да опитаме нещо различно. Обикновено работим с дизайнери или директно избираме готови мотиви. Този път решихме да потърсим предложения от нашите майстори на килими и доставчици,“ споделя Луис. „С това целяхме да представим техния изкусен занаят пред по-широка публика.“

„Успяхме да разгледаме различни дизайни, но един от тях се открои. След като се поинтересувахме, разбрахме, че вдъхновението е дошло от стена на къща, облицована със цветни плочки. Страхотният дизайн в комбинация с тази предистория се оказа перфектното решение, а мотивите доста се доближават до оригинала. Дизайнът бе направен от второ поколение майстор на килими, Наушад Али. Върху завършения килим е принтиран подписа му на самия етикет – заедно с лого, удостоверяващо, че продуктът е ръчно изработен.“

“Изпробвахме този нов подход и сме доволни от резултата. Мнението ми е пристрастно, разбира се, но смятам, че този ръчно изработен килим от вълна изглежда фантастично. И макар в процеса на разработка да няма място за много промени, когато цялостната концепция е завършена, това няма да е последният път за този тип съмвестно създаване.”
Луис Гомес Баркин

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.