Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Градинарството – вълнуващо хоби за твоето дете

Лятото е перфектното време за градинарски занимания. Ето как лесно можеш да си създадеш мини градина, буквално от растителни остатъци – едно страхотно преживяване, от което ще научиш много.

Не бързай да изхвърляш всичко

Ако имаш кош за органични отпадъци, можеш да започнеш с него. Някои от нещата, сложени там, все още могат да бъдат полезни (за нещо повече от компостиране). Например утайката от кафе може да се използва за подхранване на растения. Или пък суровият материал за създаването на тази мини градина: парчета от морков, цвекло, лук, маруля, зеле и други подобни.

Идва ред на подготовката

Дори когато почти всичко е използвано за готвене, зеленчукът често може да пусне нови филизи, ако е запазен част от корена. Експериментирай, разрежи го на няколко части – избери по-безопасен нож – и постави във влажна почва. След това изчакай и ще видиш кои ще пуснат корени.

Сложи краката нависоко

Кухненският плот е идеално работно пространство – при подходящата височина. Столче-стълба улеснява достъпа до него. А пък и да имаш място, на което да поседиш, докато гледаш как твоята градина расте, е още един бонус.

Наблюдавай растежа на новите растения

Ако изпробваш повече методи на засаждане, шансовете ти за успех ще се увеличат. Ако поставиш например праз лук, червен лук и артишок във вода, те могат да пуснат нови корени и да продължат да растат. (Докато чакаш, нарисувай усмихнати личица, за да видиш как след това ще пуснат брада или ще се сдобият с интересни прически.)

Яж зеленчуците си отново и отново

Отглеждането на зеленчуци от остатъци е наистина вълнуващо, но не спирай дотук. Зеленчуците като сладък пипер и домати идват пакетирани със семена, готови за засаждане. Просто ги засади в почва, полей ги и изчакай да се случи магията.

Отглеждане на здрави растения

След като си приключил със засаждането и си почистил кухнята, сложи градината си в количка. Използвай протектор, който защитава подовата настилка от рaзливания и улеснява почистването. Не забравяй спрей бутилка и утайка от кафе за ежедневно подхранване.

Наблюдавай отблизо – скоро ще порастнат над къщата

Започнат ли да растат, нямат спиране. Отбележи прогреса им (с изтриващ се маркер) и гледката ще се променя с всеки изминал ден. Защо не изготвиш и училищен проект по темата?

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.