Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Вдъхновяващи идеи за празничната трапеза

Аранжирай масата с тези изключително семпли, но празнични идеи за декорация от интериорния стилист Йохана Фликт Гаши.

Избери семпла визия

„Аранжирането на масата трябва да е забавно – това е възможност да се впуснеш в игри и забавления,“ казва Йохана. „Игнорирай правилата, които определят как трябва да изглежда всичко и избери това, което на теб ти харесва. Използвай каквото имаш и не го усложнявай. Внеси свежест от градината, комбинирай чинии и чаши с различен дизайн. И не забравяй, че простичките неща могат да направят масата специална – допир от природата, запалена свещ и текстил.“

“Ленът е толкова красив материал, използвай го за покривка на масата и ще усетиш специалното му присъствие. Аз използвам плат IKEA AINA. Толкова е лесно, не се налага дори да го гладиш – дори е по-красив, когато е намачкан!”
Йохана

Нека бъде специално

„Тексилът е толкова лесен начин да придадеш усещане за уют на масата. Преди използвах големи, квадратни парчета от плат, но това, което най-много ми харесва е да използвам кърпи вместо салфетки, защото са много по-големи от обикновените салфетки. И понякога, ако търсиш по-специален цвят, по-добре да избереш кърпа.

Стилна декорация за салфетки

„Направи възел на салфетката на всеки гост. Можеш да направиш салфетките още по-специални, като закачиш горски плодове или дребни цветя и след това леко ги пристегнеш. Или придай индивидуалност, като подготвиш за всеки гост различна декорация.“

Създай малки букети

„Не съм голям фен на големите букети от цветя. Красиви са, но понякога могат да пречат – когато седнеш на масата и искаш да завържеш разговор, трябва да ги заобикаляш с поглед. Един добър съвет за поддържане на разговорите около масата е всичко да е поставено на ниско ниво, за да можеш да виждаш човека срещу теб и да разговаряте свободно! Използвай чаша вместо ваза и ще имаш декорация с перфектна височина.“

“Толкова е приятно да поканиш природата в дома си, на коледната трапеза. Излез навън и виж какво можеш да намериш – може би красиви горски плодове. Или използвай зелена бодлива зеленика и бръшлян, и ги постави за украса в средата на масата.”
Йохана

“Завържи салфетка около твоята гарафа. Ще поеме капките, когато сипваш напитката и така няма опасност да се образуват петна от вино на покривката.”
Йохана

През погледа на стилиста

„Харесва ми идеята хората да се забавляват, когато подреждат масата! Очакванията към домакина могат да бъдат големи, но тази част трябва да е забавна и отпускаща! Ако искаш масата ти да създава усещане за спокойствие, тогава се отпусни и ти, докато я аранжираш. За мен това е най-хубавата част. Не съм добра в готвенето – възлагам тази задача на съпруга си. През това време се забавлявам с декорациите.“, казва Йохана.

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.