Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Четири лесни идеи от текстил, които ще обикнеш

Текстилът е чудесно решение, с което да да обновиш по лесен и достъпен начин помещенията вкъщи. Използвай го това лято, за да внесеш енергията на сезона у дома. Тук сме събрали четири забавни идеи  на интериорния стилист Ашлин Гибсън, с които ще внесеш нужната промяна!

Постави в рамка любимия текстил

Изкуството на достъпна цена е много повече от боя върху хартия. Направи си колекция от текстилни идеи с рамки – покрий стари рамки с парчета от плат, постави  материал в нови рамки и опъни плат с мотиви върху артистично пано. След това създай уникална визия, като ги окачиш на стената. Един съвет при покриването на платна. Измери плата, като добавиш дълбочината на рамката плюс 3 см. Прикрепи плата към рамката с двулицево тиксо или лепило.

Защо обичам платовете

„Харесвам цвета и вибрацията на платовете. Фен съм на предметите, включително и на текстила, които разказват някаква история. Преди обичах да пътувам, особено в Азия и забелязах как хората създават оригинални решения с текстил. Екрани от плат и японски завеси, които се окачват на стената, на вратите или се използват като разделители на помещения. Текстилът има толкова много приложения.“ казва Ашлин.

Направи си бохо декорация

„Това е толкова лесно и същевременно изглежда толкова добре. Мисля, че е страхотна идея за сватбена декорация. Завързахме ленти от плат около обръч, след това боядисахме краищата и го окачихме да изсъхне. Искахме рустик излъчване, но можеш да създадеш по-елегантна визия, като отрежеш лентите вместо да ги късаш и измиеш плата, преди да го боядисаш, за да поеме повече боя.“

Завържи и боядисай

За да направиш своя бохо декорация, ти е необходим един обръч – обръч за плетене или за игра, какъвто сме използвали тук. Избери си подходящ плат, с който да го покриеш, раздели го на ленти и с тях увий обръча. Разкъсай основния си плат на дълги, тънки ленти. Сгъни всяка лента наполовина, за да създадеш форма на халка в единия край и завържи към обръча, като прекарваш леките краища на всяка лента през обръча и издърпваш. Повтори отново...

“Наистина можеш да направиш чудеса с платовете. Достъпни са, лесно можеш да промениш нещо и създават приятно настроение в помещението.”
Ашлин Гибсън

Уникални калъфи за книги

Текстилните подвързии за книги могат да превърнат хаоса на твоя рафт в невероятна изложба от книги или да направят от обикновените тетрадки страхотни парти идеи, които да подариш на гостите в края на партито. Или просто придай уникално излъчване на книгата, която си избрал за твой журнал или фото албум.

Създай текстилна подвързия

Опъни плата върху плоска повърхност, с лицевата страна надолу. Измери колко плат ще ти трябва, за да обвиеш добре книгата (остави 2 см за “шев” във всеки край, така че да можеш да закрепиш добре плата. Отвори едната корица и сгъни плата около нея, все едно опаковаш подарък. Закрепи всяка страна върху книгата с двулицевото тиксо. За по-елегантен завършек, изрежи ъглите по диагонал.

Отбележи твоята страница

„За допълнителен ефект, добавих разделител. Изрежи плат, с малко по-голяма дължина от тази на книгата. Сгъни единия край и залепи квадрат от двулицевото тиксо върху него. Трябва да го залепиш това в гръбчето на книгата. Отвори я и постави края на разделителя с тиксото в гънката, в горната част на гърба й. Натисни надолу, така че тиксото да залепне.

“Превърни леглото си в луксозно място за сън, като поставиш балдахин над него. Това е плат с дължина 4 м, с халки, зашити в края му, за да се закачи на кукички на тавана, след което леко увисва от него и се спуска по стената зад леглото. Постави корниз за завеса на стената, в близост до тавана и прекарай плата през него, за да направиш драперия.”
Ашлин Гибсън

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.