Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Пет свежи, пролетни идеи за спалнята

Нужни са ти съвсвем малко средства, за да преобразиш спалнята и да внесеш усещане за повече уют. Разгледай тези лесни идеи и използвай някоя от тях, или пък изпробвай всичките. Освежи спалнята по лесен начин, без много разходи.

Нов текстил, ново излъчване

Леглото е като празно платно, но подходящото спално бельо лесно ще го превърне в шедьовър за по-добър сън. Използвай цветове и мотиви, за да внесеш въздействаща промяна (зеленото е цветът на този сезон). И помисли за други видове текстил, които биха оказали положително влияние върху съня ти. Одеялото ти поддържа ли подходяща температура по време на сън? А възглавницата осигурява ли ти нужната опора? Какъв вид плат обича кожата ти? Лен или памук? Обърни внимание на всеки един детайл.

Растения за по-добър сън

„Искахме да добавим растения в нашата спалня, тъй като имат способността да пречистват въздуха,“ казва Косима, която ни покани в апартамента, в който живее заедно със съпруга си Мел, за да работим заедно върху освежаването на тази спалня. Всеизвестно е, че някои растения помагат за добрия сън като алое вера, драцена, спатифилум, хлорофитум и лавандула.

Преобрази настроението с осветление

Осветлението може да ти помогне да създадеш желаното настроение в спалнята. И незабравяй, че вариантите са много повече от една настолна лампа на нощното шкафче! Можеш да избираш между лампи със щипка за прикачване към таблата на леглото, стенни лампи с насочване на светлината и  лампи, които можеш да окачиш ниско, в близост до леглото. Най-добрият съвет? Вземи си осветление с димер за пълен контрол и лесно задаване на настроение.

“Избрахме висящи лампи, тъй като имат красив, оранжево-жълт цвят и могат да се димират. Приятно е, когато си лягаме, димираме осветлението и споделяме своята благодарност за този ден.”
Косима

Внеси ред на нощното шкафче

Създай хармония около леглото. Ако искаш да превърнеш спалнята в зона без дигитални устройства, тогава будилникът е добър избор при пролетното обновяване. След това комбинирай най-важните вещи с твоя ритуал преди сън. Мисли практично, използвай красиви идеи, които подчертават твоята индивидуалност. И не забравяй, че това, което имаш до леглото е последното нещо, което виждаш преди сън. Затова нека е красиво.

Индивидуален почерк

Рафтовете са страхотен начин да изложиш на показ любимите си вещи. „Ние сме минималисти. Монтирахме рафтовете, защото искахме да изложим на показ нещо, което ще придаде уникално излъчване на стаята, но и няма да изпъква твърде много!“, казва Косима. Използвай нейния съвет и превърни скобите за рафт в част от аксесоарите: „Обърнах един комплект скоби PERSHULT наобратно. Така придобиха К-образна форма. Това е малка промяна, която внася елемент на изненада.“

Освежи интериора с нови завеси

Замени тежките, зимни завеси с лек текстил и цветове, които внасят оптимистичния полъх на сезона. Пролетните сутрини посрещат светлината малко по-рано, затова използвай завеси и щори, с които да контролираш количеството светлина, което влиза в спалнята и това да не нарушава съня ти.

“Спалнята ни бе една доста студена стая. Искахме да внесем повече уют в нея и да не бъде толкова безлична и бяла..”
Косима

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.