Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Да пестим вода у дома – капка по капка

Да живеем с мисъл за околната среда е постоянна мисия, която, обаче, често има подводни камъни. Ето защо ви представяме 6 лесни стъпки за пестене на вода у дома, с които можете да направите първите крачки към по-значима промяна.


1. Винаги студена вода в хладилника. 

Да оставите водата да тече няколко минути от крана, за да се изстуди, е ненужно разхищение. Просто заредете няколко гарафи или филтриращи кани с чешмяна вода в хладилника. Или пък надпишете шише за всеки член от семейството. Така ще сте сигурни, че има леденостудена вода под ръка, когато някой ожаднее.

2. Използвайте отново водата, с която изплаквате плодове и зеленчуци.

За целта ви трябва гевгир и леген, който да поставите отдолу. Събраната вода е идеален вариант за напояване на растенията у дома (уверете се преди това, че не съдържа сапун).

3. Времето тече бавно, а водата бързо..

... докато се наслаждавате на релаксиращия ефект на парната баня под душа. Една идея да намалите разхищението и съответно сметката за вода е ... музика. Заредете 2 от любимите си песни на плеъра и когато музиката свърши, нека това е знак, че е време да излизате. Друг начин е да поканите някого под душа и да споделите къпането. Освен че пести вода, е чудесен начин за израз на близост.

4. Операция чисти зъби със 100% чиста съвест.

Едва ли има някой, който все още оставя водата да тече просто ей така, докато мие зъбите си сутрин или вечер. Особено когато има толкова красив начин да използвате точно 270 мл вода. Чашата е от пластмаса, което я прави изключително безопасна и издръжлива на дълготрайна употреба. Особено от деца.

5. Само три неща в тоалетната.

Едното е тоалетна хартия. Не забравяйте, че е нужно много повече вода, за да отиде в канала друго освен вода, така че кошът за отпадъци е освен хигиеничен и много разумен вариант да намалим разхищението на вода у дома.

6. Пране под строг режим.

Ако не сте имали лошия късмет да се окичите с някое петно, не е необходимо ризите да се перат след едно обличане. Просто окачете на закачалка и оставете да се проветрят, след което ги приберете в гардероба. Пускайте пералнята, само когато напълните пълния капацитет на барабана. Освен че е по-добре за пералната машина, ще започнете да пестите вода и семеен бюджет.

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!
Но моля, имайте предвид, че изменението или преобразяването на продуктите касае вашата безопасност.