Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Калъфки за възглавници с мисия

С помощта на инициативата за социални предприемачи на ИКЕА, хората по света имат възможността да разберат повече за едно уникално ръкоделие. Но още по-важното е, че то осигурява работа и препитание на занаятчии, които често се сблъскват с ограничен достъп до пазара на труда.

Създаване на работни места в извънградските райони

Индийската компания Рангсутра е успяла да привлече общност от над две хиляди занаятчии, половината от които сa ангажирани с производството на продукти за ИКЕА. Компанията подпомага местната икономика, като осигурява работни места на занаятчиите в провинциалните райони – група, която е доминирана предимно от жени. Тяхната работа също оказва своето влияние върху опазването на традициoнните дейности и умения.

Много от сътрудниците в Рангсутра са също и съдружници. Както при всички други доставчици на ИКЕА, от съществено значение е организацията да отговаря на строгите изисквания за добра работна среда, редовни работни графици и справедливо заплащане.

А тук можете да видите как работи Сахжи – тя се занимава с ръкоделие и добавя бродирани мотиви върху бъдеща калъфка за възглавница. На горната снимка е мениджърът на програмата Д-р Дипти, заснета пред група шивачки в Рангсутра.

“Нашата мисия тук е да дадем възможност на жените да имат повече вяра в себе си и в бъдещето на дъщерите си, като взимат нещата в свои ръце.”
Д-р Дипти, програмен мениджър в Рангсутра

Завладяващ дизайн

Две калъфки за възглавници, направени от Рангсутра, са налични в момента в ИКЕА. Мотивите са изработени с фокус върху различни техники: бродерия за MOAKAJSA и ръчно тъкане за KLARAFINA. И двете са декорирани с ръчно изработени пискюли.

Добра комбинация

Да служиш на добра кауза е скрито предимство, но далеч не е основното предназначение на текстилните аксесоари. За щастие, тези страхотни примери на традиционните техники и занаяти създават красива и отличителна атмосфера, където и да отидат.

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.