Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Споделена детска стая, която всяко дете ще обикне

Дори да нямате самостоятелни помещения за вашите деца, можете с няколко прости идеи да създадете споделена детска стая, в която могат да изразяват себе си, да се чувстват в безопасност и да имат малко уединение. Вижте как направихме идеалната стая за Мануела и Мигел!

Легло-мечта

В споделената стая леглото на всяко дете е неговото любимо място! Направи го мечтаното кътче за релакс, като им позволиш да изберат свой спален комплект, възглавници и плюшени играчки, които да прегръщат. Използвай допълнителни аксесоари, като например джобове за легло STICKAT, в които да съхраняват своите съкровища. Ако пространството е малко, а децата са на подходяща възраст (двуетажните легла са подходящи за деца на 8 г и повече), избери двуетажно легло, тъй като спестява място.

Удобни и практични решения

„Изпробвахме различни решения за съхранение и направихме леко разместване, но винаги гледаме да използваме аксесоари, като например прозрачни кутии, които децата могат да вдигнат или да бутнат, и да имат лесен достъп до играчките. Забелязахме, че когато ги достигат, се играят с тях повече – когато са скрити, те ги забравят,“ казва майка им Марсиа.

Допълнителен комфорт

Комфортът в детската стая често се свързва с чувство за сигурност и безопасност. Помисли какво кара децата да се чувстват добре и го постави на видно място. Може да е нощна лампа, която осветява вечер стаята, любима плюшена играчка или книжка с приказки за лека нощ, която никога не им омръзва.

“За нас бе предизвикателство да направим тази малка стая подходяща за двете ни деца. Боядисахме стените и сменихме единичните легла с двуетажно легло, за да имат повече място за игра и за съхранение на играчките.”
Марсиа

Най-любимите играчки на показ

Идеята за отворено решение за съхранение придобива различен облик в детската стая. Постави комплект рафтове, където децата ще могат да подредят любимите си играчки – така по-лесно ще ги намират и ще се играят с тях по-често, научавайки се да ценят своите вещи.

Стая за творчески моменти

„Радвам се, че децата имат бюро, на което могат да учат и да рисуват. Мисля, че е важно.“ Ако бюрата се поставят едно до друго, децата ще седят едно срещу друго и всяко едно от тях ще си има свое лично пространство! Ако мястото е твърде тясно, поддържай бюрото подредено. Съхранявай химикалки и боички в малки контейнери, които могат да се поставят на рафта и децата лесно могат да ги занесат до масата.

Изложба от рисунки

Самочувствието на детето укрепва, когато то види, че нещата, които прави, са оценени. Затова окачи техните произведения на изкуството! “Залепихме някои от рисунките на Мануела и Мигел на стената. След като боядисах половината стена в тюркоазено, помислих си, защо не организирам нещо по-голямо с техните творби? Така избрахме най-любимите рисунки и ги сложихме в рамки. Лесно е да се направи, но за тях е голямо събитие.“

“Искам тази стая да бъде място, на което децата могат да разгърнат креативния си потенциал.”
Марсиа

Меко решение за игра

Улесни децата да играят навсякъде. А когато става въпрос за игри на пода, помисли за меко решение...“Добавихме килим, който да закрие част от дървения под. Това е идеален избор – толкова е мек и децата го обичат.“

Забавно осветление

В споделената стая е трудно да избереш само една тема за декорация, която да се харесва и на двете деца, но можеш да добавиш индивидуални решения, които ще ги накарат да се усмихват. Най-хубаво ще е, ако избереш нещо, което разпалва въображението им или пък ги насърчава за ролеви игри. „Лампите във форма на облаци създават на децата усещане, че са в небето.

През погледа на децата

Погледни стаята от детска перспектива. Това ще ти помогне да планираш обзавеждане, подходящо за нуждите им. Слез на тяхната височина и виж как изглежда всичко. Могат ли да достигнат закачалките? Могат ли да вдигнат кутиите, когато са пълни? Чувството за независимост е важно за развитието на твоето дете, затова ги улесни да се справят сами в стаята!

Щастливи сме, че нашите клиенти се вдъхновяват от продуктите ни и им придават своя личен почерк. Продължавайте да творите!

Но имайте предвид, че променянето или преправянето на продуктите на ИКЕА, така че да не могат повече да бъдат продадени или използвани по оригиналното си предназначение, означава че гаранциите и правото ви да върнете продуктите ще бъдат загубени.