Класическо болонезе с грижа за природата
Любимата семейна рецепта на дядо има нова версия без месо, благодарение на безмесната кайма от грахов протеин VÄRLDSKLOK. Невероятно вкусно!
Класическо италианско болонезе с безмесна кайма
Начин на приготовление:
1. Запържете лука, морковите и целината в олиото, докато лукът омекне, без да покафенява. Добавете чесъна, доматеното пюре и подправките и запържете за още няколко минути.
2. Изсипете замразената кайма в тигана и запържете докато получи хубава коричка. Разбийте я на малки парченца, за да не стане на буци.
3. Добавете бульона, водата и млените домати. Разбъркайте и добавете солта и черния пипер. Оставете да поври 20 минути. Ако е необходимо, разредете с още малко вода, като разбърквате от време на време.
4. Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
5. Добавете й сол, черен пипер и подправки на вкус. Откъснете няколко листа босилек и я разбъркайте хубаво. Поръсете отгоре с настъргания пармезан.
Съдовете за ежедневно готвене, без които не можем
Кой каза, че оборудването за приготвяне на вкусни ястия трябва да струва цяло състояние? С комплекта за готвене от 5 части просто няма как да сбъркате - той е направен от висококачествена неръждаема стомана и е на изумително ниска цена.