Можете да търсите продукти на ИКЕА като ползвате снимка
Вижте как работи
Качете снимка
Как работи?
Качете продуктова снимка или комбинация

Можете да намерите всеки ИКЕА продукт бързо и лесно като използвате функцията за търсене по снимка.

Вижте резултати за подобни продукти

Продуктите, които ще бъдат показани в резултатите ще бъдат подобни на тези от снимката.

Открийте същите или подобни продукти на тези, които търсите

Изберете любимия си ИКЕА продукт.

Поддържат се файлове JPEG и PNG до 5MB. Поверителността на вашата информация е много важна за нас! Моля, не качвайте снимки с хора.
Списъкът с любими продукти е празен.

Как да пазарувам онлайн?

Нашите продукти


Наличните за продажба продукти, техните характеристики, цени и наличности, могат да бъдат открити на нашия сайт www.IKEA.bg и са достъпни за всички. Можете да научите повече подробности за всеки един продукт, като кликнете върху изображението му.

Нашата интернет страница показва наличните продукти ИКЕА, както в магазините ни, така и онлайн (по електронен път). Повечето от показаните в сайта продукти са налични за онлайн продажба. Някои продукти, обаче, можете да закупите единствено на място в магазин ИКЕА.

Продуктите, които могат да бъдат закупени онлайн, са отбелязани в синьо – „Добави в пазарска кошница“  

Продуктите, отбелязани с жълт бутон "Уведоми ме при наличност" 
, не са налични в ИКЕА онлайн магазин в момента. Можете да оставите свой e-mail адрес, на който да получите уведомление, щом продуктът отново е наличен за онлайн покупка.

Продуктите без бутон, с надпис "Изчерпано в онлайн магазина", са налични единствено в магазин ИКЕА.

Цената, посочена под всеки от артикулите, включва ДДС.

Търсене на продукти – Навигиране в електронния магазин 


Разполагате с различни начини на търсене на продуктите, които желаете да закупите. Един от начините за търсене в сайта е на база вида помещение, което ви интересува да обзаведете или да оборудвате – например трапезария. Също така, имате възможност да видите всички продукти и по подкатегории – например библиотеки.

Друг начин е да потърсите продукти от бутона "Продукти" и да изберете категорията, която ви интересува.

Ако знаете името на продукта или неговия артикулен номер, можете да го потърсите лесно чрез системата за търсене, намираща се в горната част на страницата. По този начин ще се насочите директно към страницата на продукта, който ви интересува, и ще можете да прочетете подробна информация, така че да се уверите, че това е продуктът, който търсите.

Във всеки случай, преди да прибавите продукта в кошницата, уверете се че е този, който наистина желаете.

Кошница


Докато разглеждате сайта, можете да добавяте продуктите, които ви интересуват, във вашата кошница. 
Просто кликнете върху синия бутон „Добави в кошницата“ , и продуктът ще се добави автоматично. Във всеки един момент можете да видите нейното съдържание, като кликнете върху линка „Кошница“ в горния десен ъгъл на екрана. 

Как да поръчам?


Поръчката се осъществява в 3 стъпки.


При първата стъпка кликнете върху линка „Кошница“ , след което кликнете върху бутона Моята кошница.
Изберете как желаете да бъде доставена поръчката - до обект на ИКЕА или до дома / офис на партньор. Ако изберете да получите поръчката си в обект на ИКЕА, изберете предпочитаният от Вас от падащото меню. В случай, че изберете доставка до дома или до офхис на партньор, ще ви бъде поискан пощенският код на адреса за доставка на вашите покупки, така че да се извърши точна калкулация на разходите за доставка. След като бъдат изчислени разходите за транспорт, натиснете бутон „Продължете с поръчката“ 
Продължете с поръчката , който ни води към втората стъпка.

При втората стъпка ще бъдете помолени да влезете в своя профил, ако вече сте регистриран потребител, или да се регистрирате. Предоставя ви се също така възможност да направите покупки и като посетител, без да е необходимо да се регистрирате.  

Ако влезете в сайта като регистриран потребител или ако се регистрирате, имете опция да въведете номера на своята карта IKEA Family, така че да можем да ви предоставим всички предимства на програмата. Ако не сте член на IKEA Family, можете да се регистрирате, като следвате съответните инструкции.

При третата стъпка ще ви бъдат поискани всички подробности относно адрес за доставката и фактурирането на покупката. 

Също така трябва да изберете и начина на плащане. Тук ви се предоставя възможност да изберете между кредитна карта (Visa и Mastercard), дебитна карта (Visa, Mastercard и Maestro), наложен платеж на покупка на стойност до 1000 лв, с ваучер за подарък, с банков превод по една от сметките посочени долу, чрез еPay.bg (код на търговец 60000), както и на изплащане чрез Unicredit (Уникредит Кънсюмър Файненсинг). Повече информация може да намерите в раздел VI . Условия за плащане от Общите условия.

В зависимост от избрания начин на плащане ще се „зареди“ и съответният формат за попълване. 

За да бъде завършена поръчката, ще ви бъде поискано да се съгласите с общите условия за ползване, които ви съветваме да прочетете преди да натиснете бутон „Завършете поръчката си“ Завършете поръчката си

По време на осъществяване на поръчката и при условие, че сте регистриран член на сайта, можете да посетите секция „Онлайн поръчки“, така че да се информирате за напредъка на поръчката ви. Стъпките за изпълнение на поръчката са следните: 

„Поръчката е приета“: Поръчката ви е приета и и се намира в стадия за събиране на продукти.

„Поръчката е изпратена“: Продуктите за поръчката ви са събрани и са изпратени към посочения адрес.

„Поръчката е доставена“: Продуктите по поръчката са предадени в дома ви или в избрания от вас пункт.

В случай че при изпълнението на поръчката ви възникне някакво забавяне, ще се свържем с вас на посочения по време на поръчката телефонен номер или e-mail адрес.

В случай че не получите съответния имейл за потвърждаване на поръчката или телефонно обаждане от нас, ваше задължение е да ни уведомете незабавно, тъй като явно е налице проблем с данните за връзка, които сте заявили. ИКЕА не носи никаква отговорност, в случай че сте въвели погрешно данните си за връзка, в резултат на което е невъзможно да бъде установена връзка с вас.

Списък с любими продукти


Списъкът с любими продукти е инструмент, който ви помога да се подготвите за посещението си в магазина. Списъкът с любими продукти не е пазарска кошница! Можете да го използвате, за да добавяте в него продукти, които бихте желали за закупите в бъдеще. Можете да го разпечатате и да го вземете с вас при посещението си в нашият магазин.

Програми за проектиране


Предлагаме ви програми за визуализация, с които да създадете точната за вас мебел. Можете да създадете диван, който отговаря на вашите нужди, сега и в бъдеще, достъпната система, която предлага решения за съхранение за всяка стая, в която пространството е ограничено, или многофункцинална система гардероби в разнообразие от стилове, които лесно можете да пригодите към нуждите си.

Програми за проектиране на ИКЕА

Системи и комбинации от мебели


Някои серии мебели ви дават възможност да създавате различни комбинации, съобразени с размерите на вашето помещение и вкус. Един модулен гардероб за спалнята или комбинация от мебели за дневната може да бъде много сложна. Затова можете да се обърнете към нашия персонал, който ще ви окаже помощ.

Свържете се с нас


За всички запитвания, моля свържете се с нас чрез формата за контакт, по телефон на 0800 45 800 (всеки ден от 09:00 до 20:00 ч.) или по електронна поща на адрес cs.ecommerce@ikea.bg. Ще се радваме да ви помогнем!

Най-често задавани въпроси


Вижте отговорите на най-често задаваните въпроси за ИКЕА онлайн магазин тук